ΤΟΜΥ και Οικογενειακοί Γιατροί στο στόχαστρο σύσκεψης με τον Ξανθό

Ηράκλειο
ΤΟΜΥ και Οικογενειακοί Γιατροί στο στόχαστρο σύσκεψης με τον Ξανθό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός επικεντρώθηκε στη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια υγεία

Με μια πλούσια ατζέντα θεμάτων στο τραπέζι πραγματοποιήθηκε η ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στο Ηράκλειο με τους ιατρικούς συλλόγους του νησιού, φορείς και εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο παρά τις δυσκολίες –όπως είπε- εξακολουθεί να είναι όρθιο και προσβάσιμο από όλους τους πολίτες. 

Στο μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση στο χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας της χώρας αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός που είχε στο Ηράκλειο ευρεία σύσκεψη με φορείς και εργαζόμενους με κύριο θέμα τις Τοπικές Μονάδες Υγείας και το θεσμό του Οικογενειακού γιατρού.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε για τη μεγάλη δυσκολία που υπάρχει στην προσέλκυση γιατρών για τη στελέχωση των τοπικών μονάδων υγείας εξαιτίας του Brain drain με 18.000 επιστήμονες να έχουν φύγει στο εξωτερικό. 

Την ίδια ώρα οι ιατρικοί σύλλογοι του νησιού εκφράζουν την αντίθεσή τους στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη μεγάλη μεταρρύθμιση στο χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, θέτοντας τα θέματα της ελεύθερης επιλογής γιατρού και της καθυστέρησης στην παραπομπή σε ειδικότητες.

Στόχος του Υπουργείου είναι όπως ανακοίνωσε ο Ανδρέας Ξανθός, στο τέλος Φεβρουαρίου να γίνει πλήρης παρουσίαση της πρωτοβάθμιας φροντίδας από την Κρήτη.

(φωτογραφία: Μανώλης Πατεράκης)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News