«Καμπάνα» και στο Εφετείο για το φονικό με τις 57 μαχαιριές στη Μεσαρά

Ηράκλειο
«Καμπάνα» και στο Εφετείο για το φονικό με τις 57 μαχαιριές στη Μεσαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Όθωνας Ανδρουλιδάκης είχε βρει φριχτό θάνατο από τα χέρια δύο νεαρών μέσα στο σπίτι του στις Μοίρες

Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε σήμερα, Παρασκευή, το ειδεχθές έγκλημα που είχε συγκλονίσει πριν από περίπου 3,5 χρόνια την Κρήτη, όταν δύο νεαροί είχαν δολοφονήσει με 57 μαχαιριές τον ηλικιωμένο Όθωνα Ανδρουλιδάκη, μέσα στο σπίτι του, στις Μοίρες Ηρακλείου.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Ανηλίκων Ηρακλείου - το οποίο συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών - κάθισε νωρίτερα ένας 21χρονος - σήμερα - άνδρας, ο οποίος φέρεται να τέλεσε το αποτρόπαιο φονικό μαζί με έναν 25χρονο - σήμερα - φίλο του, τον Αύγουστο του 2015.

Ο τελευταίος κατά την τέλεση της πράξης, ήταν 21 ετών. Τον Οκτώβριο του 2016 καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης.

Ο νεαρότερος άνδρας, ήταν το 2015, 17 ετών κι ως εκ τούτου δικάστηκε ως ανήλικος: Τον Μάιο του 2017 το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας και της ληστείας.

Ο 21χρονος - σήμερα - άνδρας από τη Βουλγαρία δικάστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων, το οποίο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 23 ετών.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο του επέβαλε - όπως και πρωτόδικα - ποινή 20 ετών για την ανθρωποκτονία, ενώ για τη ληστεία του επιβλήθηκε ποινή 12 ετών (σ.σ. πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 15 ετών).

Κατά συγχώνευση του επιβλήθηκε συνολική ποινή 23 ετών.

Σημειώνεται ότι το Εφετείο έκρινε ότι ο νεαρός τέλεσε - εκτός των άλλων - τις πράξεις της κλοπής (καθώς φέρεται να είχε αφαιρέσει χρήματα κι άλλη φορά από τον αδικοχαμένο Ανδρουλιδάκη, σε προγενέστερο χρόνο), αλλά και της οπλοχρησίας.

Για τις δύο αυτές πράξεις που συνιστούν πλημμελήματα του επιβλήθηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο όρος της παρακολούθησης εκπαιδευτικού προγράμματος.

Το χρονικό

Το φονικό που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Κρήτης πριν από περίπου 3,5 χρόνια είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου του 2015, στις Μοίρες.

Οι δύο νεαροί, 21 και 17 ετών τότε, -οι οποίοι φέρονται να γνώριζαν το θύμα τους- εισέβαλαν στο σπίτι του Όθωνα Ανδρουλιδάκη από την πίσω πόρτα, την ώρα που ο 71χρονος κοιμόταν. Την ώρα που έψαχναν, ωστόσο, για τα λεφτά, ο ηλικιωμένος ξύπνησε.

Οι νεαροί φέρονται να μαχαίρωσαν θανάσιμα τον Ανδρουλιδάκη με 57 μαχαιριές (!), να άρπαξαν 100 ευρώ που είχε στην κατοχή του κι εν συνεχεία να έγιναν “καπνός”. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News