Ηράκλειο

Σημαντική μείωση στο πόσιμο νερό στο Μαλεβίζι

Ελάφρυνση για τους πολίτες

Κατά 20% μειώνεται η τιμή του πόσιμου νερού στο Δήμο Μαλεβιζίου η οποία ξεκινά αναδρομικά από την αρχή του έτους.

Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κώστας Μαμουλάκης επισημαίνοντας ότι η θετική αυτή εξέλιξη δεν έχει καμία σχέση με τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και την προεκλογική περίοδο που ήδη διανύουμε.

Όπως εξήγησε ο ίδιος η Δημοτική Αρχή «πάλεψε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση. Η δυνατότητα μείωσης στην τιμή του πόσιμου νερού παρέχεται σε συνδυασμό με τα έργα που υλοποιούνται όπως η ολοκλήρωση του δεύτερου εργοστασίου αφαλάτωσης νερού το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα για 3.500 κυβικά μέτρα νερού την ημέρα, η εγκατάσταση έξυπνων ρολογιών τα οποία άρχισαν ήδη να εγκαθίστανται και τα συστήματα τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού της ΔΕΥΑΜ».

Έτσι, ο Δήμος Μαλεβιζίου δε θα έχει ποτέ έλλειψη νερού τόνισε ο Κώστας Μαμουλάκης ο οποίος παράλληλα δήλωσε ότι ο Δήμος θα μπορεί πλέον να πουλά νερό και σε ιδιώτες μέσα από την αφαλάτωση.

Ο Φίλιππας Σαββάκης, πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, αναφέρθηκε στη δυναμική της δημοτικής επιχείρησης, στη σημαντική μείωση της τιμής του πόσιμου νερού η οποία μεταφράζεται σε 9λεπτά ανά κυβικό μέτρο νερού για τους καταναλωτές και με το κόστος επιβάρυνσης για τη ΔΕΥΑΜ να μεταφράζεται σε 300.000 ευρώ ετησίως.

Σε ό,τι αφορά τα χρέη των δημοτών προς τη ΔΕΥΑΜ ανέρχονται σε 3.500.000 ευρώ ωστόσο όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου αρκετοί πολίτες ρυθμίζουν τα χρέη τους με άτοκες δόσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια