Ηράκλειο

Για το μέλλον του Πολιτιστικού Κέντρου συζήτησαν Κουράκης και Μιχαηλίδης

Συνάντηση του Γιάννη Κουράκη με τον πρώην Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και σημερινό Διευθυντή της  Όπερας της Ερφούρτης

Μία ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση σε σχέση με την μελλοντική λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, είχε ο Γιάννης Κουράκης με τον πρώην Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και σημερινό Διευθυντή της  Όπερας της Ερφούρτης κύριο Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Συμφώνησαν πως το υπό αποπεράτωση έργο διαθέτει όλα τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις, για να καταστεί πρότυπο περιφερειακό Πολιτιστικό Κέντρο, με έμφαση όχι μόνο στη λόγια μουσική, αλλά και στον λαϊκό πολιτισμό. Συμφώνησαν επίσης ότι είναι αναγκαία η ανάδειξη, του μοναδικού  στοιχείου της κρητικής παράδοσης ως ταυτότητα του τόπου μας, αξιοποιώντας το πλούσιο έμψυχο δυναμικό του Ηρακλείου και του νησιού και αναπτύσσοντας συνεργασίες με σημαντικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Συζήτησαν ακόμα την ανάγκη στήριξης όλων των σύγχρονων καλλιτεχνικών ρευμάτων, που αναδεικνύουν νέοι άνθρωποι απ’ όλη την Κρήτη μέσα από την ποιοτική τους δουλειά.

Ο Γιάννης Κουράκης, ο οποίος ήδη από το 2007 είχε συμπεριλάβει τον Μύρωνα Μιχαηλίδη στην ομάδα προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών, υπό τον τότε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κύριο Καρατζάνη Δημήτρη, με σκοπό την έγκαιρη  και σωστή προετοιμασία του έργου για την επόμενη μέρα, εξέφρασε την ευχή να κερδηθεί το στοίχημα της προώθησης του Πολιτισμού και της αγάπης του κόσμου για την μεγαλύτερη πολιτιστική υποδομή που θα διαθέτει σε λίγο το Ηράκλειο αλλά και ολόκληρη η Κρήτη.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια