Αγία Πελαγία: Ζητείται χρηματοδότηση για την επέκταση της παραλίας

Ηράκλειο
Αγία Πελαγία: Ζητείται χρηματοδότηση για την επέκταση της παραλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεκτείνεται η παραλία της Αγίας Πελαγίας

Πρόκειται για την πλήρη ωρίμανση του έργου, το οποίο έπρεπε να ελεγχθεί και να εγκριθεί από 14 διαφορετικές υπηρεσίες και Υπουργεία και για το οποίο πλέον αναζητείται το κατάλληλο πρόγραμμα χρηματοδότησης για να υλοποιηθεί.

Το ανταποδοτικό για την περιοχή έργο, αποτελούσε πάγια απαίτηση των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής. Εκτός του ότι προστατεύει την παραλία της Αγίας Πελαγίας από τη διάβρωση, με τις κατάλληλες φυσικές παρεμβάσεις επιτυγχάνει την επέκταση της πανέμορφης παραλίας η οποία θα αποκτήσει πλάτος από 20 έως 40 μέτρα, αυξάνοντας και τον αριθμό των λουόμενων που θα μπορεί να εξυπηρετεί.

Ταυτόχρονα, εμπλουτίζει τον βυθό του κόλπου και δημιουργεί συνθήκες ασφαλούς κατάπλου για τα μικρά σκάφη της περιοχής. Αξίζει να τονιστεί ότι όλες οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στη σχετική μελέτη της Δημοτικής Αρχής, πρόκειται να υλοποιηθούν με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον, σύμφωνα με τα πλέον ενδεδειγμένα επιστημονικά πρότυπα, αλλά και την χρήση όλων των σύγχρονων τεχνολογικών επιτευγμάτων του τομέα της ακτομηχανικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News