Παραμυθένια η χιονισμένη Βιάννος - Τα εκχιονιστικά άνοιξαν τους δρόμους

Ηράκλειο
Παραμυθένια η χιονισμένη Βιάννος - Τα εκχιονιστικά άνοιξαν τους δρόμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα λευκά «ντύθηκε» η Βιάννος, με τα χιόνια να φτάνουν και τα 25 εκατοστά

Μπορεί οι θυελλώδεις άνεμοι και η χιονόπτωση, κυρίως σε ορεινές περιοχές, να προκάλεσαν διάφορα προβλήματα σε Δήμους της Κρήτης, όμως το πάλλευκο τοπίο, όπως είναι αυτό στη Βιάννο, είναι ονειρικό.

Τα σύννεφα, όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες του Δήμαρχου Βιάννου, δημιουργούν ένα ειδυλλιακό σκηνικό σε συνδυασμό με τα χιόνια. Αν αναλογιστεί κανείς μάλιστα πως τα σχολεία στο Δήμο θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, μάλλον οι μικροί κάτοικοι θα φορέσουν τα ζεστά τους ρούχα και θα βγουν στους δρόμους για να παίξουν χιονοπόλεμο και να φτιάξουν χιονάνθρωπους.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, πως λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης το βράδυ παρέμεινε κλειστό το επαρχιακό οδικό δίκτυο, ένα πρόβλημα που τα ξημερώματα αποκαταστάθηκε.

Σε επικοινωνία που είχε το neakriti.gr με τον Δήμαρχο Βιάννου κ. Παύλο Μπαριτάκη, ο ίδιος ενημέρωσε ότι από νωρίς το πρωί «έχουν ξεκινήσει οι εκχιονισμοί και ο εν λόγω δρόμος είναι πλέον ανοιχτός. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν επίσης να ανοίξουν τους δρόμους προς τα πιο ορεινά χωριά.».

Όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετώπισε η Βιάννος, ο Δήμαρχος αναφέρει πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκλήθηκε από την κακοκαιρία ήταν ότι τα νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, κάτι που πλέον έχει αποκατασταθεί».

Στη Βιάννο δεν έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις ούτε άλλα εκτεταμένα προβλήματα. Σύμφωνα με τον κ. Μπαριτάκη, πάντως, σε κάποιες περιοχές το χιόνι έχει φτάσει και τα 25 εκατοστά και οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί: «οι οδηγοί μπορούν να κινούνται και χωρίς αλυσίδες, όμως πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις.».

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν σήμερα να χαλαρώσουν και να πιούν ένα ζεστό καφέ με καλή παρέα, είτε να φορέσουν χοντρά ρούχα, γάντια, σκούφο και να βγουν να απολαύσουν τα χιόνια!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News