Νεαροί κλέφτες είχαν «ρημάξει» 12 σπίτια στο Ηράκλειο - Πάνω από 40.000 ευρώ η «λεία» τους

Ηράκλειο
Νεαροί κλέφτες είχαν «ρημάξει» 12 σπίτια στο Ηράκλειο - Πάνω από 40.000 ευρώ η «λεία» τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχαν… προτίμηση σε μετρητά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές

Όχι μία και δύο, αλλά 14 κλοπές και διαρρήξεις είχε διαπράξει ένα ζευγάρι νεαρών κακοποιών από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, όποτε και συνελήφθησαν.

Τις 14 υποθέσεις κλοπών εξιχνίασε σήμερα το μεσημέρι η Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) και αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ).

Πρόκειται για 12 τετελεσμένες πράξεις κλοπών και διαρρήξεων, καθώς και δύο απόπειρες, οι οποίες διαπράχθηκαν σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Για τις παραπάνω υποθέσεις συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 21 και 24 ετών.

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου της αστυνομίας, «στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης διαρρήξεων και κλοπών και σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου προέκυψε ότι από τον Μάρτιο του 2018 έως και την 15.01.2019, είχαν διαπράξει συνολικά δεκατέσσερις (14) κλοπές - διαρρήξεις (12 τετελεσμένες και 2 απόπειρες) σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου».

Πάνω από 40.000 ευρώ η «λεία» τους

Οι δύο νέοι είχαν αφαιρέσει, συνολικά, το χρηματικό ποσό των 29.398 ευρώ, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα, καθώς και διάφορα ακόμη αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 12.600 ευρώ.

Επιπροσθέτως, από Αστυνομικούς των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε έρευνα στα σπίτια των δύο νέων, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών θα απολογηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News