Ηράκλειο

Ρυμουλκό «Andreas»: Σε απίθανη κρύπτη έκρυβαν 6.5 τόνους κάνναβης

Κάτω από πλακάκι στο διάδρομο του πλοίου, που έχει αγκυροβολήσει στην Αγία Γαλήνη, βρέθηκε νέα τεράστια ποσότητα ναρκωτικών

Νέα μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών εντοπίστηκε μετά από τεράστια επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στο ρυμουλκό «Αndreas» που είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί το Δεκέμβριο του 2017 νότια της Κρήτης με 6 τόνους και 177 κιλά κατεργασμένη κάνναβης σε μορφή σοκολάτας.

Στο συγκεκριμένο ρυμουλκό όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πρώτης φάσης της καταγραφής της κατασχεθείσας ποσότητας η δικογραφία έκλεισε, ενώ τα 6 μέλη του πληρώματος, όλοι Σύροι υπήκοοι, κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα Πειραιά.

Ωστόσο οι υποψίες των λιμενικών ότι στο συγκεκριμένο ρυμουλκό κάτι δεν πήγαινε καλά με τα χαρτιά του αλλά και με τις δεξαμενές του οδήγησε σε νέα ενδελεχή έρευνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρυμουλκό επρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό από το ΟΔΔΥ και να μεταφερθεί σε λιμάνι της Βρετανίας προκειμένου να καταλήξει σε εταιρεία βρετανικών συμφερόντων.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος ταξίδεψε ξανά από την Αθήνα στη Κρήτη και κατά τη διάρκεια έρευνας βρέθηκε κάτω από πλακάκι σε ένα στενό διάδρομο μια ανθρωποθυρίδα. Όταν την άνοιξαν οι λιμενικοί διαπίστωσαν πως έκρυβε άλλους 6.5 τόνους κάνναβης σε μορφή σοκολάτας αλλά και τα χάπια captagon 258.000 δισκία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια