Ηράκλειο

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Καταδίκη της επίθεσης στους εκπαιδευτικούς

«Την άγρια και στοχευμένη», όπως την χαρακτηρίζουν, επίθεση ενάντια στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών καταδικάζει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης απέναντι σε χιλιάδες συναδέλφους εκπαιδευτικούς που διαδήλωναν την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά».

Δείτε την ανακοίνωση:

Δεν υπάρχει κινητοποίηση εργαζομένων το τελευταίο διάστημα που να μην δέχεται την επίθεση των δυνάμεων καταστολής, χτυπώντας πολλές φορές στο ψαχνό όσους διαδηλώνουν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Με μια τέτοια επίθεση των ΜΑΤ αντιμετωπίστηκε η μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την προηγούμενη Παρασκευή έξω από τη Βουλή, που χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, εκτοξεύοντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες.

Ο τραυματισμός της Θεοδώρας Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ και του εκπαιδευτικού Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ, δείχνει ότι ο στόχος της κυβέρνησης να χτυπηθούν με κάθε τρόπο όσοι μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης, είναι αντίστοιχος των πρακτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων προκειμένου να συνεχιστεί και να ενταθεί η ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.

Το σωματείο εργαζομένων παλεύει για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, στη δωρεάν Υγεία και Παιδεία!

Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών για μονιμοποίηση και απαιτούμε να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που οδηγεί σε απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια