«Επιδρομή» στα Σωματεία Κωφών – Εικόνες ντροπής

Ηράκλειο
«Επιδρομή» στα Σωματεία Κωφών – Εικόνες ντροπής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπασμένες σιδεριές, κομμένα καλώδια, σπασμένο το ρολόι της ΔΕΗ...

Αυτή την κατάσταση άφησαν πίσω τους βάνδαλοι που επιτέθηκαν στα γραφεία του Σωματείου Κωφών Νομού Ηρακλείου “Κάντια” και του Αθλητικού Συλλόγου Κωφών Κρήτης “Μίνωας”. Τα μέλη των σωματείων απευθύνθηκαν στην Αστυνομία, η οποία και έσπευσε στο σημείο, ωστόσο ελλείψει “μεταφραστή” η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή.

Οι άνθρωποι προσπάθησαν να εντοπίσουν κάποιους ακούοντες εθελοντές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επικοινωνία με την Αστυνομία, αλλά αυτό δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό, οπότε και η Αστυνομία περιορίστηκε στο να ελέγξει το χώρο και να τραβήξει μερικές φωτογραφίες. Αργότερα πήγαν οι ίδιοι στο Αστυνομικό Μέγαρο και υπέβαλαν αναφορά.

Όπως καταγγέλλουν τα μέλη των σωματείων, αυτό είναι το τρίτο περιστατικό βανδαλισμού που σημειώνεται εναντίον των γραφείων τους, τα οποία, όπως λένε, βρίσκονται σε μια δύσκολη περιοχή.

Αυτό που ζητούν από τον Δήμο Ηρακλείου είναι να τους παραχωρήσει έναν νέο και μεγαλύτερο χώρο σε άλλη περιοχή, καθώς ο συγκεκριμένος, εκτός από απομακρυσμένος, είναι και μικρός για να χωρέσει τα συνολικά περίπου 450 μέλη που αριθμούν τα σωματεία “Κάντια” και “Μίνωας”.

Για την ιστορία ο “Μίνωας” δεν είναι ένα οποιοδήποτε σωματείο. Οι ομάδες του προοδεύουν, και μάλιστα στο μπάσκετ το 2018 κατέκτησαν την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωφών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News