Σοκαριστικό τροχαίο στο Ηράκλειο: Η ζώνη του έσωσε τη ζωή

Ηράκλειο
Σοκαριστικό τροχαίο στο Ηράκλειο: Η ζώνη του έσωσε τη ζωή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Μανώλης περιγράφει καρέ - καρέ τις στιγμές του τροχαίου ατυχήματος  

Σωτήρια στάθηκε για έναν οδηγό από το Ηράκλειο  η ζώνη ασφαλείας καθώς ήταν αυτή που του έσωσε τη ζωή όταν το αυτοκίνητό του έφυγε από την πορεία του καθώς κινούνταν επί της οδού Καζαντζίδη, λίγο μετά τα φανάρια της Καλλιθέας, με κατεύθυνση τον κόμβο Αλικαρνασσού, περίπου στις 7  το βράδυ.

Σύμφωνα με την περιγραφή του ίδιου, το τροχαίο συνέβη όταν επιχείρησε να κάνει προσπέραση σε προπορευόμενο όχημα το οποίο όμως του έκλεισε το δρόμο με αποτέλεσμα να αναγκαστεί σε ελιγμό για να αποφύγει τη σύγκρουση. Ο νεαρός άνδρας δεν κατάφερε να κρατήσει το αυτοκίνητο στην πορεία του. Τα επόμενα δευτερόλεπτα το όχημα άρχισε να περιστρέφεται ανεξέλεγκτο ώσπου απογειώθηκε, πήρε τούμπες στο αέρα, για να προσγειωθεί τελικά ανάποδα και να συρθεί για αρκετά μέτρα στην άσφαλτο.

Ο οδηγός απλά ξεκλείδωσε τη ζώνη ασφαλείας που τον κράτησε στη ζωή, άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και βγήκε από τα συντρίμμια σώος και αβλαβής…

Μιλώντας για τα συγκλονιστικά δευτερόλεπτα που έζησε, είπε χαρακτηριστικά ότι όλα έγιναν τόσο γρήγορα ώστε δεν πρόλαβε να καταλάβει πότε βρέθηκε στον αέρα.

«Όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε προσπάθησα να τεντώσω το χέρι μου για να ανοίξω την πόρτα, αλλά δεν μπορούσα. Κάτι με κρατούσε δεμένο στο κάθισμα, με έσφιγγε δυνατά… Τότε συνειδητοποίησα ότι ήταν η ζώνη ασφαλείας, την άνοιξα και βγήκα…»

Εμφανώς σοκαρισμένος, αλλά υγιής και αρτιμελής, ο Μανώλης θα γιορτάσει σε τρεις μέρες τα γενέθλιά του ευχαριστώντας τον άγιο που όπως είπε είχε δίπλα του εκείνες τις στιγμές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News