Κλειστά σχολεία στο Ηράκλειο λόγω… θέρμανσης

Ηράκλειο
Κλειστά σχολεία στο Ηράκλειο λόγω… θέρμανσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λειτουργικά προβλήματα «έκλεισαν» σχολεία και στο κέντρο του Ηρακλείου

Η κακοκαιρία έφτασε για τα καλά και στην Κρήτη, με αρκετά σχολεία σε ολόκληρο το νησί να παραμένουν σήμερα κλειστά.

Βέβαια, πέρα από τα σχολεία που δε λειτούργησαν σήμερα εξαιτίας του χιονιά, υπήρξαν και άλλα οι μαθητές των οποίων δεν έκαναν μάθημα εξαιτίας λειτουργικών προβλημάτων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Γιώργο Τερζάκη, σήμερα δε λειτούργησαν το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, καθώς και το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου.

Αναλυτικότερα, το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο της παλιάς Εμπορικής Σχολής Ηρακλείου, αντιμετώπισε πρόβλημα με τον καυστήρα και συνεπώς με τη θέρμανση των μαθητών, καθηγητών και του λοιπού προσωπικού, με αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστό.

Επιπλέον, κλειστό παρέμεινε σήμερα και το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου («Καπετανάκειο»), στο κέντρο του Ηρακλείου, το οποίο, επίσης, αντιμετώπισε πρόβλημα σχετικό με τη θέρμανση στις λυόμενες αίθουσες που διαθέτει.

Παράλληλα, νερά εισήχθησαν σε χώρους του 6ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ηρακλείου, χωρίς ωστόσο να καταστεί αναγκαία η ακύρωση των μαθημάτων.

Και αύριο κλειστή η παλιά Εμπορική

Σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr, το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου πρόκειται να παραμείνει κλειστό και αύριο, Τετάρτη.

Αναφορικά με το Καπετανάκειο, πάντως, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Τερζάκης, τα μαθήματα αύριο θα διεξαχθούν κανονικά και σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΟΔΕ Ηρακλείου για την έλλειψη θέρμανσης στα σχολεία:

«Την ώρα που ο κ. Γαβρόγλου επιχειρεί πρόχειρες και βίαιες αλλαγές στην παιδεία με στόχο την ψηφοθηρία, στο Ηράκλειο, την 4η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, σχολεία παραμένουν κλειστά εξαιτίας παντελούς έλλειψης θέρμανσης και εισροής νερών στις αίθουσες!

Αυτή είναι η ετοιμότητα για την οποία πανηγύριζε λίγους μήνες πριν ο κ. Υπουργός;

Έτσι αποτυπώνεται η ευαισθησία της Κυβέρνησης για νευρολογικούς τομείς της δημόσιας ζωής όπως η παιδεία;

Η Νέα Δημοκρατία ως η επόμενη κυβέρνηση του τόπου, εγγυάται ένα σύγχρονο σύστημα εκπαίδευσης, όπου μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς θα έχουν τη στήριξη της Πολιτείας και όλα τα απαραίτητα εφόδια για την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σε ασφαλή σχολεία τα οποία δεν κλείνουν με το πρώτο κύμα κακοκαιρίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News