Δ. Καρατζάνης: Στηρίζει Κουράκη ο μακροβιότερος προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Ηράκλειο
Δ. Καρατζάνης: Στηρίζει Κουράκη ο μακροβιότερος προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποσύρεται από την ενεργό πολιτική δράση και ασκεί έντονη κριτική στη δημοτική Αρχή

Σε μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη, με άγνωστες λεπτομέρειες από τη ζωή αλλά και την 20ετή ενασχόλησή του με τα κοινά στον Δήμο Ηρακλείου, προχώρησε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Δημήτρης Καρατζάνης στον δημοσιογράφο Λευτέρη Συμβουλάκη, στο πλαίσιο της εκπομπής “Ελεύθερο Σημείο” που μεταδίδεται από την “ΚΡΗΤΗ TV” (κάθε Πέμπτη στις 10:15 μ.μ.).

Στην τηλεοπτική εμφάνισή του ο Δημήτρης Καρατζάνης, που κατέχει το ρεκόρ του μακροβιότερου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, αφού παρέμεινε για 8,5 χρόνια στη θέση αυτή, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται πλέον από την ενεργό πολιτική δράση, δήλωσε ότι στηρίζει την παράταξη Κουράκη που κατέρχεται στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, ενώ ταυτόχρονα με δίκαιο τρόπο αναφέρθηκε στο δημοτικό έργο που παρήχθη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, συγκρίνοντάς το με αυτό που παράγεται σήμερα. Ακόμη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, στον μεγάλο αριθμό των υποψήφιων δημάρχων για το Ηράκλειο - εκτιμώντας ότι κάποιοι δε θα ολοκληρώσουν την κούρσα ως την κάλπη - αλλά και στην απλή αναλογική, που για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί στην εκλογή δημάρχων, λέγοντας ότι θα δημιουργήσει προβλήματα παρά θα λύσει.

Επίσης ο κ. Καρατζάνης σχολίασε και την τρέχουσα τοπική επικαιρότητα όπως την περιβόητη υπόθεση με το ξίφος του αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος που χρησιμοποίησε ο σημερινός δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, την ημέρα της Πρωτοχρονιάς για να κόψει το κομμάτι των δημοσιογράφων από τη βασιλόπιτα του Δήμου Ηρακλείου, ενώ εκτενείς αναφορές έγιναν και σε εθνικά θέματα, όπως τα ελληνοτουρκικά, το Σκοπιανό αλλά και την πρόβλεψή του ότι στις εθνικές εκλογές θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη ο κ. Καρατζάνης αναφέρθηκε στη ζωή του, στην οικογένειά του και στο συγγραφικό του έργο, και αποκάλυψε ότι ετοιμάζει ένα νέο μυθιστόρημα με πολλά αληθινά στοιχεία, του οποίου η πλοκή θα σχετίζεται με την κατασκοπία! Ακόμη ο κ. Καρατζάνης ξεφύλλισε το φωτογραφικό άλμπουμ της ζωής του, εξήγησε γιατί παραιτήθηκε από τον Στρατό ύστερα από 32 χρόνια θητείας και πως τότε από συγκυρία ενεπλάκη με τη δημοσιογραφία αναλαμβάνοντας και τη διεύθυνση της εφημερίδας “Η Αλλαγή” και εν συνεχεία μπήκε στην Αυτοδιοίκηση περνώντας από εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 1994 για την ανάδειξη υποψήφιου δημάρχου στο Ηράκλειο, όπου τότε επικράτησε ο Κώστας Ασλάνης, και εκείνος στη συνέχεια συντάχθηκε στο ψηφοδέλτιό του. Ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος υπηρέτησε, εκτός από πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου για 8,5 χρόνια επί Κουράκη, ως αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Διοικητικών, Προσωπικού, Καθαριότητας και Οικονομικών, αλλά υπήρξε και ο πρώτος πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ).

Ο μακροβιότερος πρόεδρος

Ο Δημήτρης Καρατζάνης έχει υπάρξει στην ιστορία του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου ο μακροβιότερος πρόεδρος, αφού υπηρέτησε συνολικά στη θέση αυτή για 8,5 χρόνια εκλεγόμενος για πρώτη φορά στις δημαιρεσίες της 15ης Φεβρουαρίου 2006 διαδεχόμενος τον Μάρκο Καραναστάση, που αιφνιδίως έφυγε από τη ζωή αφήνοντας τη θέση κενή. Ο κ. Καρατζάνης έκτοτε ψηφίστηκε άλλες τέσσερις φορές - συνολικά πέντε φορές από το Σώμα - για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να συγκεντρώνει αρνητικές ψήφους της αντιπολίτευσης, η οποία εκφραζόταν με λευκές ψήφους διαφωνώντας όχι με το πρόσωπο αλλά με τον θεσμό, όπως ειπώθηκε στις δημαιρεσίες του 2013, οπότε και εξελέγη τελευταία φορά και παρέμεινε στη θέση αυτή ως τη λήξη της θητείας στις 31 Αυγούστου 2014. Ο αμέσως επόμενος μακροβιότερος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου ήταν ο Αριστείδης Στεργιάδης, που διετέλεσε πρόεδρος από το 1900 ως το 1901 και από το 1906 ως το 1911, και αργότερα, ως έμπιστος του Ελευθερίου Βενιζέλου, διαδραμάτισε ιστορικό ρόλο ως ύπατος αρμοστής της Σμύρνης. Τρίτος μακροβιότερος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου είναι ο δικηγόρος Γιάννης Σερπετσιδάκης, ο οποίος υπηρέτησε για 5,5 χρόνια τον Δήμο Ηρακλείου ως πρόεδρος του Σώματος την περίοδο από 1η Ιανουαρίου 1997 έως 13 Μαΐου 2002.

Τα χαρακτηριστικά του προέδρου

Ο κ. Καρατζάνης, μιλώντας για το πώς κατάφερε να κρατήσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε ένα υψηλό επίπεδο διαλόγου χωρίς εντάσεις και με σοβαρότητα, ανέφερε: «Ήμουν πολύ προβληματισμένος. Δεν ήξερα τα καθήκοντα, μόνο την περιγραφή στον νόμο. Έψαξα να βρω τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας πρόεδρος και να τα εφαρμόσω. Μελετώντας βρήκα έναν Άγγλο αυτοδιοικητικό, ο οποίος είχε απαριθμήσει τα εξής χαρακτηριστικά: Ο πρόεδρος: α) πρέπει να είναι περισσότερο διαιτητής παρά παίκτης, με την έννοια της αμεροληψίας και της πιστής τήρησης των νόμων, β) πρέπει να είναι πρεσβευτής του Σώματος στην κοινωνία και ως προς το κύρος αλλά και ως προς τη σοβαρότητα, και γ) οφείλει να λογοδοτεί στο Σώμα και την κοινωνία για την καλή λειτουργία του οργάνου που προεδρεύει». Ανέφερε δε χαρακτηριστικά πως «το Δημοτικό Συμβούλιο δε μου έδωσε ποτέ καμία πίκρα. Είχαμε και έναν κώδικα επικοινωνίας. Πάντα χρησιμοποιούσαμε τον πληθυντικό αριθμό ο πρόεδρος προς τους δημοτικούς συμβούλους και οι δημοτικοί σύμβουλοι προς τον πρόεδρο. Δε θυμάμαι καμία πικρή σκηνή, να στενοχωρήσω κάποιον ή να με στενοχωρήσει».

«Όχι» στα εκτός ημερήσιας διάταξης

Ως ένα “αγκάθι” των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Καρατζάνης επισήμανε ότι είναι τα «πολλά» εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα και σχολίασε σχετικά με την πληθώρα των εισηγήσεων εκτός ημερήσιας διάταξης που γίνονται σήμερα τα εξής: «Προσπαθούσαμε να μην έχουμε πολλά εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα. Ήμασταν πολύ αυστηροί, και να είναι απολύτως δικαιολογημένο και να υπάρχει πραγματική πίεση χρόνου και προθεσμίες. Δεν τηρείται σήμερα με ευλάβεια αυτό και για αυτό πολλές φορές τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα είναι και στην ημερήσια διάταξη. Αυτό νομίζω ότι δε δίνει τον χρόνο της μελέτης και μπορεί να επιστραφεί το θέμα από την Αποκεντρωμένη. Δεν ξέρω αν υπάρχουν σήμερα τόσο επείγοντα θέματα. Καλό είναι να αποφεύγεται. Μόνο στην ανάγκη».

«Ο Κουράκης ήταν καλός μαέστρος και εμείς η ορχήστρα»

Λίγο νωρίτερα ο κ. Καρατζάνης είχε αναφερθεί στην περίοδο της θητείας του Γιάννη Κουράκη ως δημάρχου Ηρακλείου, αποδίδοντάς του πρακτικότητα και ιδιαίτερες ικανότητες να συντονίζει ως καλός μαέστρος τη δημοτική “ορχήστρα”, αποδίδοντας έτσι τα μέγιστα ως προς το δημοτικό έργο. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του ότι πρόκειται για έναν από τους πιο επιτυχημένους δημάρχους: «Με τον δήμαρχο, τον Γιάννη Κουράκη, είχαμε τότε μια εξαιρετική συνεργασία και αυτό φαίνεται από τις αποφάσεις που ήταν μελετημένες και δεν είχαν προβλήματα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Σπάνια να τύχει απόφαση να επιστραφούν πίσω οι αποφάσεις. Τον εκτιμούσα πάρα πολύ και τον εκτιμώ. Θεωρώ ότι ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους δημάρχους. Έχει κάνει έργο, το αποτύπωμα του οποίου στην πόλη είναι ολοφάνερο. Μέχρι το 2002 το Ηράκλειο θεωρείτο μια πόλη κατά κανόνα άσχημη, άναρχη, με “πρωταθλητισμό” στα αυθαίρετα, με προβλήματα ύδρευσης, κυκλοφοριακά κ.λπ. Στο διάστημα από το 2003, επί Κουράκη, έγινε μια πραγματική “επανάσταση” στο θέμα των έργων: πολεοδομική ανασυγκρότηση, διανοίξεις δρόμων και η πόλη στράφηκε στη θάλασσα. Απέκτησε την παραλιακή, τη λεωφόρο Κνωσού, που ήταν δύσκολο έργο, κ.ά., και θυμάμαι περιπτώσεις που με την προσωπική του παρέμβαση και με τον λόγο της τιμής του στους πολίτες, που τους έλεγε “θα αποζημιωθείτε”, πείθονταν και άφηναν και γκρεμιζόταν το κτήριο για να περάσει ο δρόμος. Ο Δήμος δεν είναι θεωρητικό πράγμα. Ο Δήμος είναι πράξη. Οι προθέσεις μπορεί να υπάρχουν, αλλά όταν μπούμε στην εφαρμογή εκεί κρίνεται το παιχνίδι. Ο Κουράκης ήταν ο “μαέστρος” και διηύθυνε την “ορχήστρα”. Η “ορχήστρα” και καλή να είναι, αν δεν είναι ο “μαέστρος” καλός, δεν μπορεί να παίξει. Ο Κουράκης κατηύθυνε τα πράγματα, έτρεχε παντού, και όταν ερχόταν στις 8 στο γραφείο είχε περάσει 2-3 φορές το Ηράκλειο και ήξερε ότι στο τάδε σημείο υπάρχει αυτοκίνητο κ.λπ. Ήξερε δηλαδή τα πάντα σαν την παλάμη του χεριού του. Ήξερε τα πάντα, επισκεπτόταν τα εργοτάξια και ήταν πληθωρική και ουσιαστική η παρουσία του».

«Υποστηρίζω Κουράκη αλλά αποσύρομαι»

Ευθέως ο Δημήτρης Καρατζάνης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή “Ελεύθερο Σημείο” με τον Λευτέρη Συμβουλάκη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης από την “ΚΡΗΤΗ TV”, δήλωσε ότι υποστηρίζει την παράταξη του Γιάννη Κουράκη, όμως ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι έχει λάβει μια απόφαση συλλογικά με την οικογένειά του, εδώ και 3-4 μήνες, να μην ασχοληθεί περαιτέρω με τα κοινά και πως δε θα είναι υποψήφιος. Συγκεκριμένα είπε: «Σκοπεύω να αποσυρθώ από την ενεργό πολιτική δράση με τις δυνάμεις που έχω να βοηθήσω, αλλά δε θα είμαι υποψήφιος σε κάποιον συνδυασμό. Υποστηρίζω τον συνδυασμό του Γιάννη Κουράκη, αλλά δε θα είμαι υποψήφιος. Έχω 32 χρόνια ως αξιωματικός στον Στρατό και 20 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θέλω να έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο, να δω τα εγγόνια μου, να γράψω και να μην έχω κάποιο πρόγραμμα. Είναι μια απόφαση που πήρα συλλογικά με τα παιδιά και τη γυναίκα μου. Είναι μια απόφαση που λάβαμε εδώ και 3-4 μήνες». Εκτιμώντας εξάλλου τι θα συμβεί με τις πολλές υποψηφιότητες που παρουσιάζονται για τον Δήμο Ηρακλείου, είπε: «Δεν ξέρω πόσες υποψηφιότητες θα φτάσουν στο τέρμα. Όλοι αυτοί δε θα φτάσουν να καταθέσουν συνδυασμό, γιατί δε θα μπορέσουν να φτιάξουν ψηφοδέλτιο ή να κάνουν κινήσεις τακτικής. Δεν είναι εύκολο να βρεθούν 75 άτομα».

«Επιβραδύνθηκε το έργο, δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός»

Ο κ. Καρατζάνης δε δίστασε να κάνει και σύγκριση της παρούσας δημοτικής Αρχής (Λαμπρινού) με την προηγούμενη (Κουράκη), παρατηρώντας ότι σήμερα το έργο έχει επιβραδυνθεί. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «η σύγκριση είναι δύσκολη. Η δημοτική Αρχή Κουράκη είχε έναν καταιγισμό έργων. Ήταν κάτι πρωτοφανές για το Ηράκλειο. Να φανταστείτε ότι μόνο για απαλλοτριώσεις και πολεοδομικό σχεδιασμό είχαν διατεθεί 40 εκατ. ευρώ. Έγιναν άξονες όπως Ανθέων, Ούλοφ Πάλμε, Κνωσού, Παπαναστασίου, Παρασκευοπούλου και άλλοι. Η σύγκριση είναι δυσχερής. Η σημερινή δημοτική Αρχή σημείωσε μια επιβράδυνση του εκτελούμενου έργου ακόμη και σε έργα που υπήρχαν μελέτες έτοιμες, π.χ. ο “σταυρός” της πόλης - πέρασαν 4,5 χρόνια και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Το διάστημα αυτό μειώθηκαν και 60% οι πόροι, γιατί χτύπησε τότε το μνημόνιο στην τελευταία θητεία. Μετά δεν έγιναν μειώσεις. Νομίζω ότι σήμερα υπάρχει μια έλλειψη, ότι δεν υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός και μια προτεραιότητα. Αυτές τις προτεραιότητες τις βάζει ο δήμαρχος με τους τεχνικούς συμβούλους για να γίνουν διαγωνισμοί και επίβλεψη έργων. Υπάρχει επιβράδυνση των έργων. Ας το κρίνουν οι δημότες».

Ως «επιπολαιότητα άνευ προηγουμένου» χαρακτήρισε το σκηνικό με το ξίφος του αξιωματικού του Λιμενικού, με το οποίο ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, έκοψε το κομμάτι των δημοσιογράφων από τη βασιλόπιτα του Δήμου Ηρακλείου την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, ο Δημήτρης Καρατζάνης.

Η οικογένεια

Τα μέλη της οικογένειας Καρατζάνη έφτασαν για πρώτη φορά στην Κρήτη από τα Βουρλά το 1914, μετά τον Βαλκανικό, ως κλαδευτές. Οι συνθήκες στην Κρήτη ήταν δύσκολες και 6 μήνες μετά έφυγαν για τη Γαλλία. Εγκαταστάθηκαν στην πόλη Νάντη, όπου εργάστηκαν σε εργοστάσιο παραγωγής οβίδων, και με τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη Συνθήκη των Σεβρών, που έδινε υπόσχεση για στήριξη του ελληνικού στοιχείου στη Μικρά Ασία, αποφάσισαν να γυρίσουν στην πατρίδα τους επενδύοντας όλα όσα είχαν κερδίσει δουλεύοντας στη Γαλλία. Το 1922 θα έκαναν την πρώτη συγκομιδή των καρπών από τα αμπέλια που είχαν καλλιεργήσει με την επιστροφή τους από τη Γαλλία το 1920, όμως ο όλεθρος και η καταστροφή τούς έδιωξαν για δεύτερη φορά και επίσης για δεύτερη φορά επανεγκαθίσταται η οικογένεια στο Ηράκλειο.

Δημοσιογραφία και Αυτοδιοίκηση

Ο Δημήτρης Καρατζάνης αναφέρθηκε ακόμη και στον τρόπο που ενεπλάκη στη δημοσιογραφία. Το 1991 βρέθηκε στο Ηράκλειο, αφού πλέον είχε παραιτηθεί από τον Στρατό, όταν θεώρησε ότι δέχτηκε μια μετάθεση μειωτική προς το πρόσωπό του από την υπηρεσία. Ο τότε αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γ. Σερπετσιδάκης τον έπεισε, με τη μεσολάβηση της συζύγου του κ. Καρατζάνη, Χαράς, να μιλήσει τελικά σε εκδήλωση για τα 50 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης. Σε αυτή την εκδήλωση γνωρίστηκε με τον Μ. Καρέλλη, εκδότη της εφημερίδας “Η Αλλαγή”, που εντυπωσιάστηκε από την ομιλία του και του ζήτησε ένα κείμενο για την εφημερίδα, το οποίο και έγινε πρωτοσέλιδο. Έκτοτε ξεκίνησε η ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία, γράφοντας καθημερινά μια στήλη και έχοντας τη διεύθυνση της εφημερίδας. Από εκεί γνώρισε την Αυτοδιοίκηση, και πάλι παρακινούμενος από τρίτους ασχολήθηκε με τα κοινά, λαμβάνοντας μέρος ακόμη και σε εσωκομματική ψηφοφορία του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη υποψήφιου δημάρχου Ηρακλείου. Τότε αναδείχθηκε πρώτος ο Κώστας Ασλάνης, ο οποίος τον ενέταξε στο ψηφοδέλτιό του για τις επόμενες δύο τετραετίες και εν συνεχεία με τον Γιάννη Κουράκη.

Η συγγραφή

Αγαπημένη ενασχόληση του κ. Καρατζάνη είναι η συγγραφή βιβλίων. Έχει εκδώσει τρία βιβλία: α) “Τα Μικρά Γραπτά (Scripta Minora)”, που περιλαμβάνουν την αρθρογραφία στον Τύπο, β) “Με τα μάτια του Έκτορα”, που έχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία, και γ) “Η εξομολόγηση ήταν μισή”, που είναι η ιστορία της οικογένειας. Σήμερα γράφει άρθρα, ενώ ετοιμάζει ένα καινούργιο βιβλίο κατασκοπίας με πολλά αληθινά στοιχεία. Αποκάλυψε δε ότι είχε υπηρετήσει ένα διάστημα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών «ως επιτελής του γραφείου του αρχηγού και έχω την εμπειρία της κατασκοπίας», κατέληξε με χιούμορ!

«Φοβάμαι για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό. Για τη συμφωνία των Πρεσπών είπε ο κ. Καρατζάνης ότι θα κυρωθεί από τη Βουλή, όμως δεν είναι καλή, όχι για τη σύνθετη ονομασία “Βόρεια Μακεδονία”, αλλά γιατί δεν μπορεί στην ταυτότητά τους οι κάτοικοι αυτής της χώρας να αναφέρονται σκέτο ως “Μακεδόνες” και η γλώσσα τους να είναι “μακεδονική”.

Καθόλου αισιόδοξη δεν ήταν η εκτίμηση του Δημήτρη Καρατζάνη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, συμμεριζόμενος τις θέσεις του Παν. Κονδύλη από το σύγγραμμά του “Η Θεωρία του Πολέμου”, ότι η Ελλάδα θα καταστεί με τη στάση της δορυφόρος της Τουρκίας με την απειλή χρήσης βίας.

«Αν η Τουρκία αποκτήσει υπεροπλία θα είμαστε χαμένοι. Φοβάμαι πάρα πολύ, γιατί και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ένας αλλοπρόσαλλος άνθρωπος που επισκέπτεται εκθέσεις πολεμικού υλικού και δεν έχουμε να αγοράσουμε τίποτα», τόνισε ο κ. Καρατζάνης, σημειώνοντας ότι η φετινή πολεμική παραγωγή της Τουρκίας έχει αξία 7 δισ. και οι εξαγωγές έφτασαν τα 2 δισ. δολάρια.

Παρέμβαση Μ. Βασιλάκη

Ο πρώην αντιδήμαρχος Μανόλης Βασιλάκης, που παρενέβη στην εκπομπή, μίλησε για τον κ. Καρατζάνη λέγοντας ότι τους συνδέει μια μακρά φιλία, καθώς συναντήθηκαν μετά τη Χούντα σε πάρτι συμμαθητών και εκείνος ήταν συμμαθητής με τη Χαρά Λαγουδάκη, σύζυγο του Δημήτρη Καρατζάνη. Έκτοτε υπήρχε μια σχέση φιλίας και συμπάθειας που δε διαταράχτηκε ποτέ από το γεγονός ότι υπήρξαν σε αντίθετα ψηφοδέλτια, ενώ ως πρόεδρο χαρακτήρισε τον κ. Καρατζάνη δίκαιο, λέγοντας: «Έδινε τον λόγο σε όλους με τα ίδια κριτήρια κι αν φλυαρούσες σε “έκοβε” μακάρι να ήσουν ο ίδιος ο δήμαρχος. Ήταν όλη μέρα στο γραφείο του και ήταν ένας πολύτιμος συνεργάτης του δημάρχου».

Ως προς το θέμα του ξίφους και του δημοτικού έργου σήμερα, ο κ. Βασιλάκης σημείωσε: «Είναι μια βραδυκίνητη δημοτική Αρχή και δεν προχώρησε με ταχείς ρυθμούς όπως συνέβαινε με την προηγούμενη υπό τον κ. Κουράκη, στην οποία συμμετείχε και η “Ηράκλεια Πρωτοβουλία”».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News