Αναπάντεχη... καθίζηση στο νέο δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά

Κρήτη
Αναπάντεχη... καθίζηση στο νέο δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βροχή ήρθε να... αποτελειώσει το έργο - Δείτε φωτογραφίες και video από την περιοχή

Πριν καλά - καλά ολοκληρωθεί, προέκυψε σοβαρό πρόβλημα στον υπό κατασκευή δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά, προκαλώντας αν μη τι άλλο ανησυχία στους ιθύνοντες, που αλλιώς τα υπολόγιζαν και αλλιώς τους… έρχονται.

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημέρων είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή καθίζηση το τελευταίο κομμάτι του δρόμου κοντά στο τούνελ Αγίας Βαρβάρας και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να υπάρξει καθυστέρηση στην παράδοση του έργου.

«Θεού θέλοντος και... καιρού επιτρέποντος, ο δρόμος Μεσαράς θα είναι έτοιμος στην ώρα του" δήλωνε πρόσφατα ο Γ.Γ. Δημοσίων Έργων Γ. Δέδες χωρίς ασφαλώς να περιμένει ότι οι βροχές στην Κρήτη... δεν θα είχαν σταματημό, δυσκολεύοντας τις εργασίες ολοκλήρωσης των 8 χιλιομέτρων του έργου που απομένουν για να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία. Ο φωτογραφικός φακός του "Διαsosτε τη Μεσαρά" κατέγραψε την  Πέμπτη 3 Ιανουαρίου στο εργοτάξιο του δρόμου εμφανή προβλήματα που θα δυσκολέψουν την πορεία του έργου. Κοντά στο τούνελ της Αγίας Βαρβάρας, στα πρανή έχουν παρουσιαστεί καθιζήσεις, τα τσιμέντα στα πλαινά αυλάκια έχουν σκάσει και μετακινηθεί από τη θέση τους και ο δρόμος έχει παρουσιάσει παραμορφώσεις που θα απαιτήσουν επιπλεον χρόνο εργασιών. Με την ελπίδα όλων βέβαια ότι, παρά τα προβλήματα και τις καιρικές αντιξοότητες, ο δρόμος Ηρακλείου-Μεσαράς θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου για να μην βρεθούμε υποχρεωμένοι να... επιστρέψουμε τα κονδύλια της χρηματοδότησης (!) στην Ευρωπαική Ένωση...»

Τα παραπάνω αναφέρονται στην σελίδα  "Δια- sos- τε τη Μεσαρά" όπου έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες και video.

Για την καθίζηση του υπό κατασκευή δρόμου Ηράκλειου – Μεσαρά, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης επισημαίνει:

"Η ανευθυνότητα και αναποτελεσματικότητα τόσων ετών αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά σε ένα από τα πιο κομβικά έργα του νησιού. Από τη μία η αναίτια καθυστέρηση  του υπουργείου Υποδομών, από την άλλη η απραξία της Περιφέρειας, θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εδώ και χρόνια περιμένουν να τους παραδοθεί το έργο.Σήμερα κιόλας η Περιφέρεια οφείλει να ζητήσει εξηγήσεις από τους υπεύθυνους για αυτή τη κατάσταση."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News