Φάμελλος από Κρήτη: «Υποχρέωση της χώρας, η εφαρμογή δασικών χαρτών»

Ηράκλειο
Φάμελλος από Κρήτη: «Υποχρέωση της χώρας, η εφαρμογή δασικών χαρτών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ξεκίνησε, λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα, η εσπερίδα για το σημαντικό κεφάλαιο των δασικών χαρτών, που εκπονούνται πλέον σε ολόκληρη την Κρήτη.

Κεντρικός ομιλητής της εσπερίδας είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος, ενώ σκοπός της είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας της Κρήτης για το σχεδιασμό και οριοθέτηση των δασικών περιοχών.

Όπως ανέφερε ο κ. Φάμελλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η ανάρτηση και η κύρωση των δασικών χαρτών αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την Περιφέρεια Κρήτης, αναφορικά με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως τα τελευταία 40 χρόνια αποτελεί υποχρέωση της χώρας, η εφαρμογή των δασικών χαρτών, ωστόσο, «δεν υπήρχε η πολιτική τόλμη προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς και με τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Μαρία Κοζυράκη, όπου συζητήθηκε το έργο των δασικών χαρτών.

Παρασκευή 04/01/2019

09.30: Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης - Σύσκεψη για τη διαχείριση υδάτων

11.30: Επίσκεψη Αν. ΥΠΕΝ στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας – Προβολή δράσεων χωριστής συλλογής οργανικών αποβλήτων

14.00: Επίσκεψη στον δήμαρχο Ηρακλείου και πρόεδρο ΠΕΔ Κρήτης κ. Βασίλη Λαμπρινό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News