Εξαφανίσεις, εκρήξεις και αναφλέξεις σε ένα «Science Show» για μικρούς και μεγάλους

Πολιτισμός
Εξαφανίσεις, εκρήξεις και αναφλέξεις σε ένα «Science Show» για μικρούς και μεγάλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Σάββατο,05 Ιαν 2019, 18:00
Αίθουσα “Οδυσσέας Ελύτης”, Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού
Χρώματα και μπαλόνια, εξαφανίσεις, εκρήξεις και αναφλέξεις περιμένουν όσους παρευρεθούν σε μία διαδραστική έκθεση πειραμάτων

Σε ένα ευφάνταστο και διασκεδαστικό παιχνίδι, για την ανακάλυψη της μαγείας των Φυσικών Επιστημών, προσκαλεί τα μικρά και μεγάλα παιδιά του Ηρακλείου η ομάδα του Science Behind, το ερχόμενο Σάββατο 5 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα “Οδυσσέας Ελύτης” του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9).

Όπως σε όλες τις δράσεις που φιλοξενούνται στον Κοινωνικό Χώρο, η είσοδος είναι δωρεάν.

Ευπρόσδεκτη είναι πάντοτε η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο - “Φαγητό με την Αγάπη μας”) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό.

Η ομάδα του Science Behind

Η ομάδα του Science Behind, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει σε Κρήτη και Αθήνα, θα πραγματοποιήσει μια ακόμα διαδραστική έκθεση πειραμάτων στον Κοινωνικό Χώρο με την υποστήριξη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Ο ιστότοπος του Science Behind, η Επιστήμη πίσω από την Καθημερινότητα, αποτελεί μια πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μιας ομάδας εξήντα εθελοντών, η οποία απαρτίζεται από επιστήμονες, υποψήφιους διδάκτορες, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές.

Στόχος τους να κάνουν πιο εύληπτη την επιστήμη στο ευρύ κοινό, να αποκαλύψουν πού κρύβεται η επιστήμη μέσα στην καθημερινότητα, να δραστηριοποιηθούν στο κοινωνικό γίγνεσθαι και να εμπνεύσουν τους νέους να ασχοληθούν ενεργά με την έρευνα. Το τηλέφωνο για πληροφορίες είναι 2810/283.219 (Δήμητρα Στέφου).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News