Ηράκλειο

Γιάννης Κουράκης: Να ξαναβρεί το βηματισμό του το Ηράκλειο το 2019

"Ας είναι το 2019, έτος σταθμός στην εκπλήρωση των στόχων μας"

Ευχές για μία καλή χρονιά και ευτυχισμένο το 2019 στέλνει με επιστολή του ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Ανοιχτοί Ορίζοντες" Γιάννης Κουράκης.

Βέβαια, μέσα από την επιστολή εκφράζονται και οι προβληματισμοί για τη χρονιά που έφυγε και σημάδεψε την Κρήτη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες σας εύχομαστε καλή χρονιά με υγεία και ευημερία.

Ας είναι το 2019, έτος σταθμός στην εκπλήρωση των στόχων μας.

Το 2018 που έφυγε, άφησε το κόσμο και την Ευρώπη σε ένα μεγαλο σταυροδρόμι. Η κλιματική αλλαγή, η μετανάστευση, η ανισότητα και η τρομοκρατία συνεχίζουν να αποτελούν μεγάλες προκλήσεις ενώ οι πολίτες αναζητούν ένα καλύτερο αύριο χωρίς αβεβαιότητες. Το κρίσιμο ερώτημα παραμένει εάν η Ευρώπη θα βρει επιτέλους ένα κοινό βηματισμό με ενίσχυση των πολιτικών συνοχής, εμβάθυνση της Δημοκρατίας και αποτελεσματική αντιμετώπιση των απειλών ασφάλειας.

Στην Ελλάδα υποδεχόμαστε το 2019 με αισιοδοξία. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να συμπράξουμε σε μια κοινή προσπάθεια για οριστική υπέρβαση της κρίσης με σταθερότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ας γίνει το 2019, χρονιά συμμετοχής και συνεργασίας όλων μας, για να ξαναβρεί το Ηράκλειο το βηματισμό του. Είναι πλέον απαίτηση, η ανάπτυξη και το έργο στην πόλη μας μέσα από ένα κύμα πρωτοβουλιών και δημιουργικότητας για να κατακτήσει ο Δήμος μας, μια διακριτή θέση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Να γίνει, πόλος έλξης επενδύσεων και δημιουργικής έμπνευσης. Η ταυτότητα του Ηρακλείου στη νέα εποχή πρέπει να στηρίζεται στην ιστορία και τον πολιτισμό μας και κυρίως όμως να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τα οράματα όλων μας.

Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά!

Για τη Δημοτική Παράταξη,

Ο Επικεφαλής

Γιάννης Κουράκης

Σχόλια