Καταγγελία - ΠΑΓΝΗ: Απέλυσαν 18 εργαζομένους, παραμονή Πρωτοχρονιάς

Ηράκλειο
Καταγγελία - ΠΑΓΝΗ: Απέλυσαν 18 εργαζομένους, παραμονή Πρωτοχρονιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσα αναφέρει ο κ. Βρύσαλης για τα 18 άτομα που έμειναν στο δρόμο

Με ένα άκρως δυσοίωνο τρόπο «αποχαιρετά» το 2018 τις οικογένειες 18 εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, καθώς, μόλις σήμερα, τους ανακοινώθηκε η είδηση της απόλυσής τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, κ. Δημήτρης Βρύσαλης, «ο εργολάβος που έχει αναλάβει την τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου ανακοίνωσε στους εργαζόμενους την απόλυση τους λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης της εταιρίας με το νοσοκομείο».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, «Οι ευθύνες για την εξέλιξη αυτήν βαραίνουν τη διοίκηση του νοσοκομείου, την 7η ΥΠΕ και το υπουργείο που ενώ σκόπευαν να μην ανανεώσουν τη σύμβαση με τον εργολάβο, άφησε 18 εργαζόμενους στο δρόμο», αναφέρει.

«Μάλιστα  για να χρυσώσει το χάπι, για άλλη μια φορά η διοίκηση επιχείρησε να καθησυχάσει τους εργαζομένους  μοιράζοντας ανέξοδες υποσχέσεις λέγοντας ότι θα λυθεί το θέμα σε λίγες μέρες μέσα από τις λίστες των επικουρικών  εργαζομένων καλώντας τους να δουλέψουν εθελοντικά για να μην μείνει ακάλυπτο το νοσοκομείο», συνεχίζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Βρύσαλη:

«Σήμερα 31/12, ο εργολάβος που έχει αναλάβει την τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου ανακοίνωσε στους εργαζόμενους την απόλυση τους λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης. Της εταιρίας με το νοσοκομείο Εξαρχής το συνεπές υγειονομικό κίνημα διεκδικούσε να φύγουν εδώ και τώρα κι από παντού οι εργολάβοι, να μην απολυθεί κανείς, αντίθετα να μονιμοποιηθούν με πλήρη εργασιακά – μισθολογικά - ασφαλιστικά - επιστημονικά δικαιώματα. όλοι όσοι εργάζονται με ελαστικές σχάσεις εργασίας

Οι ευθύνες για την εξέλιξη αυτήν βαραίνουν την διοίκηση του νοσοκομείου, την7η ΥΠΕ και το υπουργείο που ενώ σκόπευαν να μην ανανεώσουν τη σύμβαση με τον εργολάβο , άφησε 18 εργαζόμενους στο δρόμο.

Μάλιστα για να χρυσώσει το χάπι, για άλλη μια φορά η διοίκηση επιχείρησε να καθησυχάσει τους εργαζομένους μοιράζοντας ανέξοδες υποσχέσεις λέγοντας ότι θα λυθεί το θέμα σε λίγες μέρες μέσα από τις λίστες των επικουρικών εργαζομένων καλώντας τους να δουλέψουν εθελοντικά για να μην μείνει ακάλυπτο το νοσοκομείο.

Οι υποσχέσεις που δόθηκαν ως «πανάκεια» για επικουρικούς προφανώς δεν δίνουν την οριστική λύση της ομηρίας τους αφού δεν πρόκειται για δουλειά σταθερή και μόνιμη. Άλλωστε δεν είναι πρώτη φορά που αρκετοί εργαζόμενοι απολύθηκαν παρά τις υποσχέσεις που κατά καιρούς δίνονταν ( εργαζόμενοι με μπλοκάκια, επικουρικοί γιατροί ,προσωπικό ασφάλειας ) Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στην διοίκηση και το υπουργείο υγείας.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη τους για να μην γίνει καμιά απόλυση! Άμεση μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News