Ανοιχτά καταστήματα και κόσμος, με «σύμμαχο» τον καλό καιρό για τους Κρητικούς

Κρήτη
Ανοιχτά καταστήματα και κόσμος, με «σύμμαχο» τον καλό καιρό για τους Κρητικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τελευταίες αγορές των Κρητικών για το 2018

Με σύμμαχο τον καλό καιρό αρκετός κόσμος κατέβηκε στην «καρδιά» του Ηρακλείου για να απολαύσει ζεστά ροφήματα με φίλους και γνωστούς, προχωρώντας λίγο αργότερα στις τελευταίες αγορές για το 2018.

Ο καλός καιρός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις αγορές, με πολίτες και επισκέπτες να απολαμβάνουν το γιορτινό κλίμα και να ανταλλάσσουν γλυκές ευχές για το 2019.

Και στα Κρεοπωλεία κορυφώνεται η κίνηση για τις τελευταίες πινελιές για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι…

Η διάθεση του κόσμου είναι ανεβασμένη, με τους ίδιους να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το «αύριο».

Υπενθυμίζεται πως αύριο, Δευτέρα, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα για τα τελευταία ψώνια πριν την Πρωτοχρονιά.

Ελπίζουν στην αύξηση του τζίρου στο Ρέθυμνο

Την ίδια ώρα, με ανάμεικτες εντυπώσεις αφήνει το 2018 τον εμπορικό κλάδο στο Ρέθυμνο. Η κίνηση ναι μεν αυξημένη στους κεντρικούς δρόμους, τόσο κατά την εορταστική περίοδο, αλλά και εν γένει, όμως οι εισπράξεις δεν ήταν οι αναμενόμενες. Αυτό που τονίζουν είναι ότι πρέπει επιτέλους να μειωθεί η φορολόγηση των επιχειρήσεων για να κινηθεί το χρήμα στην πραγματική οικονομία που ενισχύει την ανάπτυξη του τόπου.

Για πρώτη φορά τα καταστήματα παρέμειναν ανοικτά επί 3 συναπτές Κυριακές με την σημερινή, προπαραμονή του 2019 να θυμίζουν οι δρόμοι του Ρεθύμνου, κάτι από καλοκαίρι ως προς την πολυκοσμία. Η διάθεση είναι εορταστική, όχι όμως και τα οικονομικά των καταναλωτών.

Εν γένει το 2018 είναι μια ανάμεικτη χρονιά για τον εμπορικό κόσμο του Ρεθύμνου, με ισχνή και μονοψήφια άνοδο ή και μικρή πτώση στα οικονομικά δεδομένα των επιχειρηματιών που προσδοκούν σε κάτι καλύτερο με το νέο έτος.

Οπωσδήποτε και κατά γενική ομολογία θα πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ από το υπέρογκο 24%, να μειωθούν τα οικονομικά βάρη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που απασχολούν μεγάλο τμήμα του εργατικού δυναμικού και να δοθεί η ευκαιρία να κινηθεί η πραγματική οικονομία, έξω από την ατραπό της ύφεσης και της κρίσης.

Σε κάθε περίπτωση οι έμποροι με λογικές τιμές, προσφορές και εκπτώσεις προσπαθούν για το καλύτερο στις τσέπες όλων...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News