«Γεμίζει» με βιβλία η Βικελαία στη μνήμη του Ανδρέα Σαββάκη

Ηράκλειο
«Γεμίζει» με βιβλία η Βικελαία στη μνήμη του Ανδρέα Σαββάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών Ηρακλείου δωρίζει βιβλία στη μνήμη του Ανδρέα Σαββάκη

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία έλαβε ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών Ηρακλείου, προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του Κρητικού αγωνιστή και εφόρου των εκδόσεων της της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Όπως αναφέρεται σε συλλυπητήρια ανακοίνωση του Συλλόγου, ο Σύλλογος θα προσφέρει βιβλία στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, τιμώντας τη μνήμη του Ανδρέα Σαββάκη.

Αναλυτικότερα, μέρος της ανακοίνωσης του συλλόγου Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών Ηρακλείου:

«Ο Σύλλογος μας εκφράζει την οδύνη του για την απώλεια του μαχητή της ζωής συμπολίτη μας Ανδρέα Σαββάκη. Άλλος ένας εργάτης που συνεισέφερε απεριόριστα στην αυτογνωσία μας σαν δημότες του Ηρακλείου μας αφήνει.

Ο Ανδρέας Σαββάκης αφιέρωσε τα νιάτα του στον αγώνα για την ελευθερία του λαού και όλη τη ζωή του στον αγώνα για τη μόρφωση του λαού. Αφού νίκησε τους βασανιστές της δικτατορίας, αφιερώθηκε στα ειρηνικά του καθήκοντα χωρίς τυμπανοκρουσίες και διάθεση προσωπικής αναγνώρισης. Αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης από την εποχή της μεγάλης της δράσης μέχρι και το τέλος της επαγγελματικής του πορείας. 

Με τη στάση του έδειξε πως ο αγώνας για τη δημοκρατία και τη γνώση είναι ενιαίος. Όλοι οι φιλέρευνοι δημότες της πόλης, όσοι ασχολούνται με την ιστορία και την πολιτιστική εικόνα του τόπου μας, θα αναγνωρίσουν στις αναζητήσεις τους αυτές το ίχνος της αστείρευτης εργατικότητας του Ανδρέα Σαββάκη.

Μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του, αλλά και στη μνήμη όλων όσων μαζί του έφτασαν το όνομα της πόλης μας μακριά θα αποτελέσει η συνεχής προσπάθεια μας, ιδίως των δημοτικών  ιθυνόντων, τώρα και πάντα, να εξασφαλίσουν και να στηρίξουν  τη συνέχεια ενός έργου που τίμησε την πόλη μας.» 

Ταυτόχρονα, συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και Διοικητικό Συμβούλιο της Βικελείου Μορφωτικής Εταιρείας, στην οποί αναφέρεται χαρακτηριστικά πως ο Ανδρέας Σαββάκης «συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με τη συνεχή και ακάματο δράση του σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της».

Παράλληλα, το Δ.Σ. δηλώνει «τη βαθιά ευγνωμοσύνη για το έργο που παρήγαγε ο θανών στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και κατ’ επέκταση στον πολιτισμό της πόλης του Ηρακλείου στη διάρκεια της ζωής του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News