Ηράκλειο

Zητούν μαζικές προσλήψεις - Στάση εργασίας στο ΠΑΓΝΗ

"Χιλιάδες συνάδελφοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, εργάζονται χρόνια δίπλα μας" σημειώνει το Σωματείο

Δίωρη στάση προγραμματίζουν για σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ, που για μια ακόμη φορά διαμαρτύρονται για τα εργασιακά τους προβλήματα. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ανακοινώθηκε η κατανομή των θέσεων για την πολυπόθητη προκήρυξη 1.116 θέσεων (αντί των 1.200) που θα προκηρυχθούν μέσα στο 2019. Η προκήρυξη και η κατανομή επιβεβαιώνει το σωματείο, που έλεγε ότι η μόνη θέση που εξασφαλίζει τη μόνιμη εργασία είναι η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου και προκήρυξη όλων των κενών θέσεων για να μπορέσουν τα νοσοκομεία να λειτουργούν με ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες.


Σήμερα, χιλιάδες συνάδελφοί μας με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, που εργάζονται χρόνια δίπλα μας, καλύπτοντας μέρος των μεγάλων ελλείψεων, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο άμεσης απόλυσης. Η κυβέρνηση και το υπουργείο επιβεβαιώνουν ότι δεν εξασφαλίζεται θέση σε όσους μέχρι τώρα εργάζονται και η προκήρυξη αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι έλεγαν ψέματα όσοι έβλεπαν θετικές πλευρές στις κυβερνητικές ρυθμίσεις για τους συναδέλφους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (μοριοδότηση, κ.ά.). Έχουν ήδη απολυθεί δεκάδες επικουρικοί γιατροί, καθώς και νοσηλευτές μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, που εργάζονταν σε ΜΕΘ, ενώ παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις μέχρι σήμερα, ολόκληρο το 2018 δεν έχει προκηρυχθεί ούτε μία θέση μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, ακόμη και αν υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση για 1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση, αυτό πρακτικά σημαίνει διαιώνιση της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης με τις ελλείψεις, την εντατικοποίηση, τα χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, τις συνεχείς βάρδιες και εφημερίες και την ταλαιπωρία για τους ασθενείς. Δε θα επιτρέψουμε καμιά απόλυση συναδέλφου (...).

Απαιτούμε:

- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, και
- Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που είναι με ελαστικές μορφές εργασίας, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των νοσοκομείων μας».

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια