Γιορτινή κινητοποίηση των αγροτών στην Αποκεντρωμένη

Ηράκλειο
Γιορτινή κινητοποίηση των αγροτών στην Αποκεντρωμένη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτός από το ελαιόλαδο υπάρχουν και τα υπόλοιπα ζητήματα για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το ακατάσχετο των επιδοτήσεων

Στις 10 σήμερα το πρωί  βρέθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να ζητήσουν συνάντηση με τη συντονίστρια Μαρία Κοζυράκη, οι αγρότες των μπλόκων... Εκπρόσωποι, δηλαδή, αγροτών που ανήκουν στους Αγροτικούς Συλλόγους Ηρακλείου και Αστερουσίων, οι οποίοι σύλλογοι είναι μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής ων Μπλόκων.

Στο μεταξύ, στα χωριά τους επέστρεψαν με τα τρακτέρ οι αγρότες του μπλόκου της Καρδίτσας στο Δέλτα του Ε65, δηλώνοντας ωστόσο έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 22 Δεκεμβρίου η συντονιστική επιτροπή με το Δ.Σ. της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας επισημάνθηκε πως «ο αγώνας μας δεν είναι μια και έξω, υπάρχει συνέχεια και εναλλαγή στις κινητοποιήσεις».

«Επιστρέφουμε στα χωριά μας, συζητάμε και με άλλους συναδέλφους και ετοιμαζόμαστε για τους νέους αγώνες που, έτσι κι αλλιώς, είναι μπροστά μας», ανέφεραν οι αγρότες.

Όπως προστίθεται σε σχετική ανακοίνωση, «σε λίγες ημέρες θα συνεδριάσει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, έτσι ώστε να προετοιμαστεί και να συντονιστεί ο αγώνας σε πανελλαδικό επίπεδο για το τέλος Γενάρη».

Οι παραγωγοί επισήμαναν ότι επιμένουν στο αίτημά τους για εγγυημένες τιμές, με κριτήριο το κόστος παραγωγής και την αξιοπρεπή επιβίωση των αγροτών.

«Κανένα από τα αιτήματά μας δεν έχει ικανοποιηθεί. Αλλά και όταν - κάτω από την αγωνιστική πίεση του μπλόκου - η κυβέρνηση κάτι δίνει (και είναι η πρώτη φορά που ψηφίζεται με τα τρακτέρ στον δρόμο), φροντίζει να το κουτσουρεύει πολύ κάτω από αυτά που ζητάμε. Αυτό έγινε τώρα με το ακατάσχετο των 7.500 ευρώ που ψηφίστηκε στη Βουλή», υποστήριξαν οι αγρότες, για να καταλήξουν: «Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι, γιατί κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Ως τη δικαίωση».

«Βάζουμε τα θέματα του ελαιολάδου»

Την κακή κατάσταση της αγοράς ελαιολάδου, ζητώντας από την κυβέρνηση μέτρα προστασίας του εισοδήματός τους, θα θέσουν ως πρώτο ζήτημα σήμερα στη Μαρία Κοζυράκη οι συνδικαλιστές των αγροτών. Όπως τόνισε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” χθες ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων Μανόλης Καρκαβάτσος, εκτός από το ελαιόλαδο θα τεθούν και τα υπόλοιπα ζητήματα για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το ακατάσχετο των επιδοτήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News