default-image

«Μαύρες» γιορτές για οικογενειάρχη – Κατασχέθηκε ο μισθός του

Ηράκλειο
«Μαύρες» γιορτές για οικογενειάρχη – Κατασχέθηκε ο μισθός του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια οικογένεια στο Ηράκλειο θα κάνει γιορτές χωρίς τα απαραίτητα

Μόνο γιορτές που δεν θα κάνει μια οικογένεια στο Ηράκλειο, καθώς ενώ ο 50χρονος πατέρας περίμενε εναγωνίως την πληρωμή του από τη δουλειά του, διαπίστωσε φτάνοντας στο ΑΤΜ ότι τα χρήματα είχαν κάνει «φτερά». Το ποσό που περίμενε με αγωνία ο οικογενειάρχης για να καλύψει τα έξοδα των γιορτών ήταν 170 ευρώ για τα μεροκάματα μιας εβδομάδας, τα χρήματα όμως είχαν κατασχεθεί από την εφορία.

Σύμφωνα με τον 50χρονο: «μια εβδομάδα δούλευε το κομπρεσέρ και περίμενε όλη η οικογένεια τα μεροκάματα αυτά για να κάνουμε γιορτές. Κι όμως η Εφορία δεν μας άφησε να κάνουμε γιορτές… Τα χρήματα κατασχέθηκαν καθώς υπάρχει οφειλή 1.800 ευρώ στην Εφορία για κλήσεις και άλλους λόγους. Αυτό όμως θα πρέπει να ακουστεί: είναι αδικία δεν μπορούν να στερούν έτσι τα χρήματα από μια οικογένεια».

Όπως υποστηρίζει ακόμα ο Ηρακλειώτης είναι μακροχρόνια άνεργος και έχει δουλέψει το τελευταίο διάστημα μόλις τρεις φορές χωρίς όμως ποτέ να αντιμετωπίσει την απειλή της κατάσχεσης του μισθού του.

Όπως αναφέρει: «Το τελευταίο διάστημα πήρα 400 ευρώ από το μέρισμα και τα έδωσα στο ρεύμα. Τώρα ήθελα να πληρώσω και τα κοινόχρηστα αλλά δεν υπολόγιζα την Εφορία. Τι να πω: μου ήρθε να φωνάξω όσο πιο δυνατά γίνεται ότι είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει, είναι αδικία…».

Αυτό που επισημαίνει είναι ότι τουλάχιστον για τους χαμηλόμισθούς και τους ανέργους θα έπρεπε να υπάρχει κοινωνική ευαισθησία και να μην βάζει καμία υπηρεσία και κανένας φορέας «χέρι» στα χρήματά τους…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News