Γιορτές χωρίς Δώρο Χριστουγέννων για 50 εργαζόμενους

Ηράκλειο
Γιορτές χωρίς Δώρο Χριστουγέννων για 50 εργαζόμενους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωμικοτραγικές συνθήκες στην Επιθεώρηση εργασίας που θέλει να παρέμβει και δεν μπορεί

Μόνο γιορτινό που δεν είναι το κλίμα των Χριστουγέννων για πολλούς εργαζόμενους καθώς δεν εισέπραξαν ούτε ένα ευρώ από το δώρο Χριστουγέννων. Μετά τους 70 εργαζόμενους ξενοδοχειακής μονάδας στο Ηράκλειο που δεν πήραν «Δώρο», προστέθηκε νέα καταγγελία στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου κ.Κοκολάκης μιλώντας στο Neakriti.gr: «Πρόκειται για 40-50 εργαζόμενους ξενοδοχείου στο Ηράκλειο οι οποίοι δεν έλαβαν Δώρο Χριστουγέννων παρότι η καταληκτική ημερομηνία ήταν την περασμένη Παρασκευή. Είναι εργαζόμενοι που δούλευαν ολόκληρο το καλοκαίρι με κουτσουρεμένο μισθό και τώρα περίμεναν το Δώρο για αν μην λείψει τίποτα από το γιορτινό τραπέζι, αλλά δεν έλαβαν τίποτα».

Η συνέχεια όμως είναι κωμικοτραγική και θυμίζει τις ελλείψεις και τις δυσκολίες υπό τις οποίες εργάζονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Ο πρόεδρος του Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων απευθύνθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας με την καταγγελία αλλά όπως υποστηρίζει δεν μπόρεσε ούτε να πρωτοκολληθεί λόγω…μετακόμισης.

Η Επιθεώρηση Εργασίας θέλει να δουλέψει και… δεν μπορεί

Σύμφωνα με τον κ.Κοκολάκη «αυτή την περίοδο που έχουμε ανάγκη τις υπηρεσίες, οι υπάλληλοι της Επιθεώρησης εργασίας θέλουν να δουλέψουν, αλλά δεν μπορούν.  Η υπηρεσία μετακόμισε το προηγούμενο διάστημα από την Αγία Αικατερίνη στην λεωφόρο 62 Μαρτύρων αλλά δεν έχει ακόμα τηλεφωνικές γραμμές ,ούτε ίντερνετ αλλά ούτε και φαξ. Έτσι δεν μπορούν να πρωτοκολλήσουν ούτε την καταγγελία».

Το σωματείο όμως θα ακολουθήσει και σε αυτήν περίπτωση όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ενδεχομένως Να προχωρήσει και σε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του επιχειρηματία.

Παράλληλα το Σωματείο απευθύνει και πάλι έκκληση στους ξενοδοχοϋπαλλήλους αναφέροντας: « Καλούμε τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους να έρθουν στο Σωματείο να καταγγέλλουν τέτοιου είδους φαινόμενα, δεδομένου ότι οι Επιθεωρητές εργασίας του ΣΕΠΕ έχουν υποχρέωση να επεμβαίνουν άμεσα διενεργώντας ελέγχους, επιβάλλοντας τις σχετικές κυρώσεις.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό συμβούλιο σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές, Χρόνια Πολλά με υγεία για τον καινούργιο χρόνο. Το Σωματείο μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται συλλογικά και να διεκδικεί προς όφελος των συναδέλφων. Ενόψει του 2019 στέλνουμε μήνυμα συσπείρωσης και αγωνιστικής εγρήγορσης για τους εργαζόμενους προκειμένου ενωμένοι να συνεχίσουμε τη μάχη για την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News