Τραγωδία στη Μεσαρά: Θρίλερ με τις κλήσεις στο ΕΚΑΒ για το 11 μηνών αγγελούδι που «έφυγε» νωρίς

Ηράκλειο
Τραγωδία στη Μεσαρά: Θρίλερ με τις κλήσεις στο ΕΚΑΒ για το 11 μηνών αγγελούδι που «έφυγε» νωρίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλαπλές κλήσεις στο ΕΚΑΒ - Μνήμες από περιστατικά με Κρητικόπουλα που κατάπιαν ξένα σώματα  

Ανείπωτη τραγωδία, με ένα βρέφος μόλις έντεκα μηνών να καταλήγει νεκρό, σημαδεύει την Κρήτη λίγες μόλις ώρες πριν από τη γέννηση του Θεανθρώπου, ενώ επικράτησε σκηνικό θρίλερ με κλήσεις προς το ΕΚΑΒ από διάφορους συγγενείς και φίλους της οικογένειας... δηλώνοντας διαφορετική αιτία θανάτου!

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Κόκκινου Πύργου στη Μεσαρά χθες το απόγευμα. Ένα μωρό 11 μηνών, αγοράκι, έχασε τη ζωή του υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, καθώς μια εκδοχή ήθελε ο θάνατός του να προήλθε από πτώση και κατά μια άλλη από κατάποση αντικειμένου που πιθανόν προκάλεσε ασφυξία.

Το μωρό παρελήφθη από το ΕΚΑΒ άσφυγμο, κατά τις πληροφορίες, και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου είχε κληθεί και ιδιώτης παιδίατρος. Οι γιατροί στο Κ.Υ. διασωλήνωσαν το μωρό στην περίπτωση που είχε καταπιεί κάποιο αντικείμενο, μήπως και ανοίξουν οι αεραγωγοί, και το έστειλαν αμέσως στο ΠΑΓΝΗ, όπου θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή, που θα φωτίσει την πραγματική αιτία θανάτου.

Οι γονείς του μωρού, με καταγωγή από την Αλβανία, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να το είχαν εμπιστευτεί σε φιλικό ζευγάρι προκειμένου να το προσέχει, καθώς εκείνοι πήγαιναν για μεροκάματο στις ελιές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μωρό φαίνεται να έχασε τη ζωή του καθώς κατάπιε αντικείμενο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει και να πνιγεί.

Θρίλερ με τις κλήσεις στο ΕΚΑΒ

Σε συνθήκες θρίλερ ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει το βρέφος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν πολλαπλές τηλεφωνικές κλήσεις στο Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και κάθε φορά δινόταν και μια διαφορετική εκδοχή προς τους διασώστες από εκείνους που τηλεφωνούσαν για βοήθεια.

Στο πρώτο τηλεφώνημα, κατά τις ίδιες πηγές, αναφέρθηκε ότι υπήρξε πτώση του μωρού.

Στο δεύτερο τηλεφώνημα ειπώθηκε πως το μωρό ίσως κατάπιε κάποιο αντικείμενο που του προκάλεσε ασφυξία, ενώ σε τρίτη κλήση φαίνεται σε απελπισμένους τόνους από την άλλη άκρη της γραμμής να ζητούσαν βοήθεια από τους διασώστες.

Τελικά, όταν το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο παρέλαβε το αγοράκι άσφυγμο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και έγινε αμέσως η διακομιδή στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.

Οι διασώστες και ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Μοιρών, αλλά και ιδιώτης παιδίατρος που είχε κληθεί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το επαναφέρουν στη ζωή. Διασωλήνωσαν το βρέφος και έκριναν αναγκαία την άμεση μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το μωράκι, όμως, δεν τα κατάφερε...

Το άτυχο αγοράκι έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή την ώρα που μεταφερόταν στο νοσοκομείο, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Φως, ωστόσο, στα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου μωρού θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

Κρητικόπουλα έχουν καταπιεί από κέρματα μέχρι μαρτυρίκια!

Πάντως, η κατάποση αντικειμένων από μωρά και μικρά παιδιά είναι συχνό φαινόμενο και τα τελευταία δύο-τρία χρόνια έχουν καταγραφεί διάφορα περιστατικά στην Κρήτη.

Κατάπιε μαρτυρίκι από βάφτιση

Μια απίστευτη περιπέτεια βίωσε ένα 9χρονο παιδί τον περασμένο Αύγουστο, το οποίο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, καθώς κατάπιε... μαρτυρίκι από βάφτιση! Το πρωτοφανές για τα τοπικά δεδομένα συμβάν έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Όπως είναι λογικό, όταν οι γονείς της μικρής αντιλήφθηκαν το τι είχε συμβεί, πήραν το παιδί τους και μετέβησαν τάχιστα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Βενιζελείου. Εκεί, η 9χρονη υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και, αφού οι γιατροί εντόπισαν το σημείο που βρισκόταν το μαρτυρίκι, αποφάσισαν ότι πρέπει να προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεσή του. Παρά το ότι η εν λόγω επέμβαση ήταν δύσκολη, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου ανταποκρίθηκε άψογα και το μαρτυρίκι αφαιρέθηκε.

Το κοριτσάκι στάθηκε τυχερό μέσα στην ατυχία του, καθώς η ιδιαιτέρως λεπτή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στέφθηκε από επιτυχία και η 9χρονη διέφυγε τον κίνδυνο.

Στην Εντατική από τσόφλι

Τον περασμένο Ιανουάριο, ένα αγοράκι 3 ετών παραλίγο να χάσει τη ζωή του όταν κατάπιε τσόφλι από φιστίκι! Το τσόφλι είχε “σφηνωθεί” στο δεξί βρόγχο του νηπίου, με αποτέλεσμα ο μικρός να ανεβάσει πυρετό και να βήχει έντονα. Το παιδί υπεβλήθη σε βρογχοσκόπηση στο χειρουργείο. Εκεί εντοπίστηκε το ξένο σώμα (τσόφλι φιστικιού), αλλά το παιδί δεν είχε εφεδρείες και έπεφτε ο κορεσμός, οπότε διασωληνώθηκε, καθώς δεν μπόρεσε να γίνει διαδικασία αφαίρεσης του ξένου σώματος.

Ο κίνδυνος ήταν τεράστιος για το παιδί, καθώς το ξένο σώμα βρισκόταν σε επικίνδυνη θέση, ενώ ταυτόχρονα συνυπήρχε λοίμωξη αναπνευστικού. Το αγοράκι διασωληνώθηκε και εισήχθη στην εντατική, όπου έλαβε αγωγή για να υποχωρήσει η λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού και να βελτιωθούν οι δείκτες αναπνοής του. Τελικά, μετά από μια εβδομάδα αγωνίας, το παιδάκι πήρε εξιτήριο από την εντατική.

Κατάπιε κέρμα 20 λεπτών

Σε άλλη περίπτωση, κέρμα αξίας 20 λεπτών είχε καταπιεί αγοράκι ηλικίας μόλις 2 ετών, στο Ηράκλειο. Οι γονείς του παιδιού, μόλις αντιλήφθηκαν τι ακριβώς συνέβη, μετέφεραν το νήπιο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το κέρμα είχε κολλήσει στον οισοφάγο του παιδιού και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να το αφαιρέσουν, πράγμα το οποίο έγινε με απόλυτη επιτυχία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News