Από την Κρήτη στην Ουγκάντα: 5 φίλοι έκαναν το πιο σημαντικό ταξίδι της ζωής τους

Κόσμος
Από την Κρήτη στην Ουγκάντα: 5 φίλοι έκαναν το πιο σημαντικό ταξίδι της ζωής τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στην Ουγκάντα αφήσαμε τις καρδιές μας», εξομολογούνται οι πέντε φίλοι!

Ένα διαφορετικό ταξίδι στο «μαργαριτάρι» της Αφρικής, στην Ουγκάντα, έκανε μία παρέα 5 φίλων από το Ηράκλειο.

Με δική τους πρωτοβουλία και χωρίς καμία χρηματική χορηγία συγκέντρωσαν χρήματα για να αγοράσουν τρόφιμα, σχολικά και παιχνίδια ενώ πριν επιστρέψουν βάφτισαν τέσσερα παιδιά.

5.000 ευρώ μάζεψαν η Στέλλα, η Σοφία, ο Γιάννης, ο Μπάμπης και ο Κωνσταντίνος πουλώντας χριστουγεννιάτικα γούρια, ημερολόγια, πασχαλινές λαμπάδες και οργανώνοντας λαχειοφόρο αγορά.

Με τις αποσκευές τους γεμάτες παιχνίδια, ταξίδεψαν στην Ουγκάντα με δικά τους έξοδα για να διαθέσουν όλο το ποσό σε ορφανοτροφεία και σχολεία ιδρυμάτων της ελληνορθόδοξης εκκλησίας. 

1.600 παιδιά πηγαίνουν στα σχολεία και εκατοντάδες μένουν στα ορφανοτροφεία τω ιδρυμάτων του πατήρ Ιωάννη Κιμπούκα στο Bombο και του πατήρ Αντωνίου Mουτιάμπα στο Monde.

Οι εθελοντές από την Κρήτη αγόρασαν τρόφιμα, στρώματα, μολύβια και τετράδια, έφτιαξαν παιδικές χαρές, μοιράζοντας χαμόγελα στα παιδιά που εκείνη τη μέρα δεν έφαγαν χυλό από καλαμποκάλευρο…

Στο μοναστήρι στο Monde βάφτισαν το Γιώργο την Αννίτα, τη Ραχήλ και την Αγγελική.

«Στην Ουγκάντα αφήσαμε τις καρδιές μας», έγραψε η παρέα από την Κρήτη που ήδη ετοιμάζεται να επιστρέψει για να φτιάξει μια αίθουσα για να μην τρώνε τα παιδιά κάτω από τα δέντρα.

Οι τρεις από τους πέντε φίλους φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ» της «ΚΡΗΤΗ TV» με την Νικολέτα Σφακιανάκη, εκεί εξομολογήθηκαν μεταξύ άλλων στην Νικολέτα ότι η προσπάθεια που έκανε όλη παρέα «έπιασε» τόπο.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή «ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ»:

https://www.youtube.com/watch?v=-DYM1DgI_58?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News