default-image

Δεν τους κατέβαλλαν Δώρο Χριστουγέννων - Στα κρύα του λουτρού 70 εργαζόμενοι

Ηράκλειο
Δεν τους κατέβαλλαν Δώρο Χριστουγέννων - Στα κρύα του λουτρού 70 εργαζόμενοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες μέρες πριν τις γιορτές δεν εισέπραξαν ούτε ένα ευρώ

Χωρίς δώρο Χριστουγέννων θα κάνουν γιορτές περίπου 70 εργαζόμενοι ξενοδοχειακής μονάδας στο Ηράκλειο καθώς ενώ έληξε η προθεσμία για την καταβολή του δώρου, οι εργαζόμενοι όπως υποστήριξαν δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ. Έτσι το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του επιχειρηματία για τον οποίο σύμφωνα με το νόμο ισχύει η διαδικασία αυτοφώρου εφόσον εντοπιστεί.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου κ.Κοκολάκης: «το δώρο Χριστουγέννων δεν καταβλήθηκε σε 3 ξενοδοχεία της αλυσίδας και σε περίπου 70 εργαζόμενους. Η προθεσμία για την καταβολή των χρημάτων έληγε στις 21/12. Δεν τους χορηγήθηκε όμως ούτε η άδεια, αλλά ούτε το επίδομα αδείας όταν σταμάτησαν την εργασία τους. Έχουμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για το θέμα».

«Κουτσουρεμένο» δώρο

Και δεν πρόκειται για το μόνο περιστατικό που καταγράφηκε στο Ηράκλειο. Όπως καταγγέλλει το Σωματείο υπήρξαν πολλοί εργαζόμενοι ξενοδοχείων που έλαβαν «κουτσουρεμένο» το δώρο Χριστουγέννων και συγκεκριμένα από 100-200 ευρώ λιγότερα από τα προβλεπόμενα χρήματα. Και για το θέμα αυτό ο κ.Κοκολάκης θα προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας ενώ καλεί όσους συναδέλφους αντιμετωπίζουν ανάλογο θέμα να το καταγγείλουν στο Σωματείο.

Υπενθυμίζεται ότι απίστευτες καταγγελίες υπήρξαν και στα Χανιά καθώς όπως υποστηρίζεται υπήρξε ακόμα και η περίπτωση εργοδότη που πήγε μαζί με τον υπάλληλο στο ΑΤΜ για να του επιστρέψει το δώρο Χριστουγέννων που του καταβλήθηκε!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News