Εγκρίθηκε ο νέος Οργανισμός του Δ. Ηρακλείου - Έκπληξη το «όχι» Ινιωτάκη, καταψήφισαν Χαιρέτης - Κουμπενάκης

Ηράκλειο
Εγκρίθηκε ο νέος Οργανισμός του Δ. Ηρακλείου - Έκπληξη το «όχι» Ινιωτάκη, καταψήφισαν Χαιρέτης - Κουμπενάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πεδίο έντονης αψιμαχίας μετατράπηκε η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κατά τη συνεδρίαση του Σώματος όταν εισήχθη για συζήτηση το θέμα του νέου Οργανισμών Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ) του Δήμου Ηρακλείου, καθώς ούτε οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν να συμφωνούν!

Η δημοτική αρχή είχε νέες διαρροές από τους δημοτικούς συμβούλους καθώς καταψήφισαν οι σύμβουλοι Αντ. Κουμπενάκης, Μ. Χαιρέτης, Π. Ινιωτάκης ενώ νωρίτερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην τελική του τοποθέτηση είπε ότι είναι θέμα που κάνει «τζιζ».

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν με μια φωνή την απόσυρση του θέματος ενώ ασκήθηκε έντονη κριτική για τον προεκλογικό χρόνο που έρχεται το θέμα για συζήτηση αλλά και για τυχόν σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από την προώθηση του θέματος.

Τόσο η παράταξη Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες του Γιάννη Κουράκη όσο και η παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες ζήτησαν αν δεν αποσυρθεί ο ΟΕΥ να ψηφιστούν οι προβλέψεις για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι για να μην βαλτώσει συμπαρασυρόμενο από τη γραφειοκρατία ως τη θέσπιση του Οργανισμού. Σύσσωμη η αντιπολίτευση είπε ότι ο χρόνος που έρχεται ο νέος Οργανισμός ουσιαστικά να ναρκοθετεί την επόμενη δημοτική αρχή και ακριβώς πάνω σε αυτό το επιχείρημα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός είπε ότι υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης για να δεχτεί την ατάκα από τη δημοτική σύμβουλο Μαρία Ξυλούρη – Ξημέρη «και γιατί τον αλλάζετε τότε;».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς που εισηγήθηκε και το θέμα του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών είπε ότι είναι απαραίτητη η αλλαγή, δικαιολόγηση τη χρονοτριβή των 3,5 ετών ως χρόνο διαβούλευσης, είπε ότι οι εργαζόμενοι συμφωνούν αν και εμφανίστηκαν αρκετοί που ενέτειναν διαφωνίες ενώ ταυτόχρονα είπε ότι μέσα στο Φεβρουάριο θα μπορεί να πάρει ΦΕΚ. Παραδέχτηκε δε ότι λήγει η θητεία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου στις 27 Δεκεμβρίου  και στην τελευταία συνεδρίαση θα σταλεί ο ΟΕΥ για συζήτηση ενώ επίσης υπό την πίεση Λυγερού παραδέχτηκε τόσο εκείνος όσο και η κ. Καναβάκη που κρατάει τα πρακτικά της Εκτελεστικής ότι η Εκτελεστική ενέκρινε τον Οργανισμό κατά πλειοψηφία κάτι το οποίο προκάλεσε εύλογες απορίες για το πώς η ίδια η συμπολίτευση δεν έχει ψηφίσει ομόφωνα τον Οργανισμό στην επιτροπή που μετέχουν οι αντιδήμαρχοι και οι ασκούντες δημοτικοί σύμβουλοι την εξουσία του Δήμου Ηρακλείου.

Ο κ. Βαρδαβάς και η κ. Καναβάκη επιφυλάχθηκαν και διαβεβαίωσαν ότι πέρασε με νόμιμη πλειοψηφία αλλά ονόματα δεν είπαν όταν προκλήθηκαν από τον Λυγερό! Σε τοποθέτησή του ο πρόεδρος των εργαζομένων άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν διαφωνίες ενώ από πλευράς του ο κ. Βαρδαβάς παραδέχτηκε ότι σε ποσοστό 20-30% μπορούν να ανέρχονται προϊστάμενοι που δεν είναι πτυχιούχοι με χρήση του διαζευκτικού «ή» ως προς το υπαλληλικό προσωπικό και την εκπαιδευτική βαθμίδα που ανήκει ο καθένας από τους υπαλλήλους!

Επικριτικός εμφανίστηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης Αντώνης Κουμπενάκης και δήλωσε αρνητική ψήφο λέγοντας ότι δεν τηρήθηκε η δημοκρατική διαδικασία που ευαγγελιζόταν ο δήμαρχος το 2014, πως διαχειρίστηκαν μιζέρια 4 χρόνια τώρα, ότι δεν υπάρχει όραμα και πως έφτιαξαν έναν οργανισμό με φόντο την παροχολογία του Υπουργού Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση για την πρόσληψη 1500 μηχανικών. Νωρίτερα ο κ. Βαρδαβάς είχε πει ότι ο Δήμος Ηρακλείου θα είναι έτοιμος αν ψηφιστεί ο ΟΕΥ να απορροφήσει από αυτό το νέο προσωπικό. Ο νέος Οργανισμός αυξάνει κατά 200-300 άτομα προσωπικό τις ανάγκες του Δήμου Ηρακλείου μελλοντικά. Αρνητική ψήφο δήλωσε και ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Μαν. Χαιρέτης δηλώνοντας ότι αν το διαχωρίσουν θα ψηφίσει το Βοήθεια στο Σπίτι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

Πως λέτε δεν υπάρχει σκοπιμότητα;

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης μίλησε ανοιχτά για σκοπιμότητα από πλευράς της δημοτικής αρχή λέγοντας: «Πως μπορούμε να μιλάμε ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα; Υπάρχει αντίθεση; Αντίθεση, σύνθεση νέα θέση. Έπρεπε να ακούσουμε φορείς, εργαζόμενους και ενστάσεις. Διαπιστώνεται ότι ο Κλεισθένης θέλει ευρύτερες συναινέσεις. Σας κάνουμε έκκληση να αποσυρθεί ο Οργανισμός να είναι αντικείμενο και να καταγραφούν παρατηρήσεις, το ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ να πάει ξεχωριστά και να ψηφιστεί και σήμερα να αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης με εργαζομένους και επόμενης δημοτικής αρχής. Οι εργαζόμενοι συγκλίνουν στην άποψη θέλει συμπλήρωση και έχουν διαφωνία. Πως λέτε ότι προέκυψε σύγκλιση;»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News