Πατήρ Ζ. Αδαμάκης: «Φάγαμε πόρτα» από τον Κώστα Γαβρόγλου

Ηράκλειο
Πατήρ Ζ. Αδαμάκης: «Φάγαμε πόρτα» από τον Κώστα Γαβρόγλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ματαίωσε τη συνάντηση του με την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης

«Εμείς είμαστε πιστοί στο διάλογο, και δεν υποστέλλουμε τη σημαία διαμηνύει ο πρόεδρος του Συνδέσμου κληρικών. 

Τη διαφωνία του με συγκεκριμένα σημεία που περιλαμβάνονται στη συζήτηση της συνταγματικής αναθεώρησης στην Ελλάδα -ιδίως δε για την προτεινόμενη μεταβολή της εργασιακής σχέσης του κλήρου με την Πολιτεία- εκφράζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο με ανακοίνωση του.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με την Συνοδική Αντιπροσωπεία της Κρήτης που αποτελούταν από μητροπολίτες, κληρικούς και νομικούς της ημιαυτόνομης εκκλησίας της Κρήτης.

Τόσο το Πατριαρχείο όσο και η Εκκλησία της Κρήτης, λένε όχι:

1. Στις αλλαγές που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 21 του Συντάγματος για την οικογένεια.

2. Στις αλλαγές που έχουν προταθεί για το άρθρο 3 σχετικά με την «θρησκευτική ουδετερότητα» της Πολιτείας

3. Στην έξοδο των κληρικών από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και στην αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών.

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου καταλήγει:  «Τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον προσβλέπει πάντοτε εἰς τήν καλήν συνεργασίαν μετά τῶν ἰθυνόντων τῆς Ἑλληνικῆς Πολιτείας ἐπ᾽ ἀγαθῷ τοῦ εὐαγοῦς Ἱεροῦ Κλήρου, τοῦ εὐσεβοῦς Ἑλληνικοῦ λαοῦ καί τῆς διαφυλάξεως τῶν ἱερῶν παραδόσεων τοῦ εὐλογημένου ἡμῶν Γένους».

Αρνητικά σχολιάζεται την ίδια ώρα από την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης η εν μέσω μηνύματος ματαίωση της συνάντησης  της με τον Υπουργό παιδείας Κώστα Γαβρόγλου  που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

«Πήρα μήνυμα στο κινητό μου χθες το βράδυ για τη ματαίωση της συνάντησης. Δεν φεύγουμε εμείς από το διάλογο, αλλά ο υπουργός που επέμενε σε αυτό το ραντεβού. Δεν ξέρω αν έχει σχέση με το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου» λέει στον 98.4 ο πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Κρήτης.

«Φάγαμε πόρτα, αλλά δεν υποστέλλουμε τη σημαία. Δεν φύγαμε εμείς από το διάλογο» προσθέτει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News