Ηράκλειο

ΠΕΔ: Τρίτο ναυάγιο για τους φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Κρήτη

Κεκλεισμένων των θυρών και σε υψηλούς τόνους η κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΕΔ

Με φόντο τις εντάσεις και τους διαξιφισμούς αρκετών δημάρχων, τελικά, δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης, με το καυτό ζήτημα να οδηγείται - εκτός απροόπτου - προς επίλυση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Να υπάρξει συναίνεση ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινό, ο οποίος πρότεινε να υπάρξουν 2 φορείς διαχείρισης στο νησί, ένας η ΔΕΔΙΣΑ και ένας ισχυρός φορέας όλοι οι υπόλοιποι, πρόταση τελικά που έπεσε στο κενό καθώς δήμαρχοι κυρίως της Ανατολικής Κρήτης συμφώνησαν ότι διαφωνούν.

Η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Χάρης Μαμουλάκης ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ομόφωνη απόφαση, στο μικρό χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις 19 Ιανουαρίου και με την κάθοδο του Σωκράτη Φάμελλου, στις αρχές του 2019.

Αιχμές για τον ΕΣΔΑΚ στο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων άφησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ενώ ο δήμαρχος Οροπεδίου αναρωτήθηκε αν υπάρχουν συμφέροντα εξουσίας για καρέκλες και χωροταξικά ζητήματα.

Να υπάρξει ένας ΦΟΔΣΑ στο νησί τόνισε ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων ενώ ανάλογες φωνές υπήρξαν και από το Ρέθυμνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια