Ηράκλειο

Επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων ζητούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Χανίων

Επαναχορήγηση του 13ου και 14ου μισθού, καθώς και του επιδόματος αδείας αλλά και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά ζητούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Χανίων

Παγκρήτια Συνάντηση Διοικητικών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιων Σωματείων στα Δημόσια Νοσοκομεία πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της δημόσιας Υγείας καθώς και οι εργαζόμενοι στις συνθήκες αυτές.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Στα πλαίσια του προγράμματος δράσης, συντονίζουν τις προσπάθειες, τις παρεμβάσεις, τη δράση για να διασφαλίσουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Υγείας – Πρόνοιας, για ένα δημόσιο σύστημα Υγείας ποιοτικό, σύγχρονο, αποτελεσματικό, προσβάσιμο, ισότιμο και δωρεάν. Ένα σύστημα Υγείας που θα σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών και των εργαζομένων.

Η ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2019, «μεταμνημονιακός», διατηρεί τα πολύ υψηλά πλεονάσματα που επιβάλλουν οι δανειστές, επαληθεύοντας τη μείωση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία, μεταφέροντας το κόστος στους πολίτες (καταβολή αυξημένων εισφορών) και με την περισσότερη εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας.

Δεν προβλέπει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όποιο έκτακτο προσωπικό προσληφθεί θα επιβαρύνει τους χαμηλούς προϋπολογισμούς των νοσοκομείων. Φυσικά, καμία παρέμβαση δεν αναμένεται στον εκσυγχρονισμό των κτηριακών εγκαταστάσεων, της υλικοτεχνικής υποδομής και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Το οργανωμένο Συνδικαλιστικό Υγειονομικό Κίνημα συνεχίζει τον αγώνα του για:

Μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων που να καλύπτουν τις ανάγκες του συστήματος Υγείας,

Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.

Άμεση διασφάλιση και κατοχύρωση της εργασίας όλων των εργαζομένων που αναμφισβήτητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Να δοθεί τέλος στην ομηρία των εργαζομένων.

Κάλυψη των μισθολογικών απωλειών.

Επαναχορήγηση του 13ου και 14ου μισθού, καθώς και του επιδόματος αδείας.

Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ.

Διασφάλιση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς μας.

Τα αιτήματα μας είναι δίκαια και με τον αγώνα μας θα τα κάνουμε πράξη!!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια