5 χρόνια… καθυστέρηση στις υπογραφές για το Πάρκο της 62 μαρτύρων

Ηράκλειο
5 χρόνια… καθυστέρηση στις υπογραφές για το Πάρκο της 62 μαρτύρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμβασιοποιήθηκε το έργο στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων, που είχε εξαγγείλει ο Γιάννης Κουράκης

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για το έργο πνοής για τις δυτικές συνοικίες του Ηρακλείου, με τη δημιουργία ενός μεγάλου “πνεύμονα” πρασίνου και αναψυχής επί της λεωφόρου 62 Μαρτύρων.

Με μεγάλη καθυστέρηση, μιας και μιλάμε για ένα έργο που είχε εξαγγελθεί και τεθεί σε βάσεις υλοποίησης από την προηγούμενη δημοτική Αρχή Κουράκη, που είχε προχωρήσει σε αναγκαίες κατεδαφίσεις και καθαρισμό του χώρου πριν από κοντά μια 5ετία (!), η παρέμβαση διαμόρφωσης του εν λόγω κοινόχρηστου χώρου σε μια έκταση 3,5 στρεμμάτων, απέναντι από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης.

Το σημαντικό βήμα έγινε χθες το πρωί, με την υπογραφή της σύμβασης “Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου Κ.Χ. 1214 επί της οδού 62 Μαρτύρων” από τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη.

Η σύμβαση αφορά στις εργασίες διαμόρφωσης μιας έκτασης 3.520,89 τετραγωνικών μέτρων, στη συμβολή της λεωφόρου 62 Μαρτύρων με τις οδούς Ιωάννη Σωπασή και Αγίου Θωμά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τριγωνική έκταση με υψομετρικές διαφορές, που χωρίζεται σε δύο επίπεδα. Η παρέμβαση στοχεύει στην αισθητική, λειτουργική, οικολογική, αλλά και κοινωνική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Στο πλαίσιο του σημαντικού αυτού έργου, θα διαμορφωθεί μια παιδική χαρά με ξύλινη περίφραξη, θα τοποθετηθεί μια βρύση με πόσιμο νερό, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προσβασιμότητα του χώρου από άτομα με ειδικές ανάγκες.

Επίσης, προβλέπεται μια μικρή πλατεία, με πατημένο χώμα, deck και χαλίκι, αλλά και μια περιοχή με κερκίδες και παγκάκια. Στον κοινόχρηστο χώρο θα υπάρχει και το υδάτινο στοιχείο, το οποίο θα λειτουργεί με πίδακες νερού. Στην υπόλοιπη έκταση προβλέπονται χώροι πρασίνου με χρήση σημαντικού αριθμού δέντρων, θάμνων και αρωματικών φυτών, καθώς και μικρές πλατείες.

Το έργο, με χρονοδιάγραμμα 12 μήνες, έχει αρχικό προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ, και το τελικό ποσό σύμβασης ήταν της τάξης των 630.309,84 ευρώ.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε: «Δημιουργούμε με αυτήν την παρέμβαση έναν νέο χώρο πρασίνου και αναψυχής, ο οποίος θα αναβαθμίσει ουσιαστικά και πολύπλευρα τις περιοχές των Δειλινών, των Καμινίων και των γύρω δρόμων. Συνεχίζουμε έτσι, με καίριες παρεμβάσεις, την πολιτική μας για την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων της πόλης, με αύξηση του πρασίνου και αξιοποίηση των ελεύθερων εκτάσεων, προς όφελος των δημοτών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News