Ηράκλειο

Μανόλης Λεμπιδάκης: To SMS που δέχτηκε από τους απαγωγείς «Παίξαμε και χάσαμε»

Η συγκλονιστική περιγραφή για τις πιο δύσκολες στιγμές της ομηρίας

Αναβίωσαν οι πιο δύσκολες στιγμές των 186 ημερών της απαγωγής Λεμπιδάκη καθώς μετά τον επιχειρηματία, ήταν η σειρά του αδερφού του Μανόλη, να καταθέσει στη διάρκεια της δεύτερης μέρας της δίκης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος οι απαγωγείς πίεζαν την οικογένεια με τη υγεία του 53χρονου επιχειρηματία και τους δημιουργούσαν ενοχές για να τους πείσουν να ενδώσουν στις απαιτήσεις τους.

Το σκληρό SMS

Μάλιστα ο Μανόλης Λεμπιδάκης θυμήθηκε χαρακτηριστικά ένα από τα πιο σκληρά SMS που δέχτηκε από τους απαγωγείς με την υπόνοια ότι είναι νεκρός ο αδερφός του καθώς ανέφερε «παίξαμε και χάσαμε και οι δυο πλευρές» .Ο ίδιος ωστόσο συνέχισε να πιστεύει ότι ο αδερφός του είναι ζωντανός.

Όλο το διάστημα της ομηρίας- όπως ανέφερε- κανείς δεν γνώριζε το κρησφύγετο των δραστών, ενώ η αστυνομία παρέμενε μαζί τους.

Το πιο χαρμόσυνο τηλεφώνημα

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο τέλος της πολύμηνης περιπέτειας για την οικογένεια Λεμπιδάκη. Όπως είπε ο Μανόλης Λεμπιδάκης όταν του τηλεφώνησε η αστυνομία για του μου πει ότι εντοπίστηκε ο αδερφός του ήταν το πιο χαρμόσυνο τηλεφώνημα που δεχτεί στη ζωή του! Δεν παρέλειψε λοιπόν να ευχαριστήσει την αστυνομία όχι μόνο για τη συνεργασία αλλά και την συμπαράσταση και όλους τους ανθρώπους που τους στήριξαν, βοήθησαν και προσευχήθηκαν για να επιστρέψει σώος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Εξάλλου όπως είπε ο αδερφός του είναι «ένας δυνατός άνθρωπος με δύναμη που αποκτά από την εσωτερική του ισορροπία».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Εδράς κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Μανόλη Λεμπιδάκη σχολίαζε το γεγονός ότι δεν λαμβάνονταν οι απαιτούμενες απαντήσεις από την πλευρά του, προκειμένου να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Χαρακτηριστική ήταν η φράση της «Ο αδερφός σας τη γλίτωσε, εάν δε μιλήσετε, άλλοι άνθρωποι ενδεχομένως να μην τη γλιτώσουν».

«Μας βοήθησε η Παναγία»

Λίγο πριν ολοκληρώσει την κατάθεσή του ο Μανόλης Λεμπιδάκης αναφέρθηκε στο πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε για την οικογένεια η πίστη στην Παναγία, την βοήθεια της οποίας επικαλούνταν από την πρώτη στιγμή.

Την ίδια στιγμή, έκανε αναφορά και στην ανοικτή επιστολή που είχε στείλει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ. Ειρηναίος προς τους απαγωγείς απευθύνοντας έκκληση για την άμεση απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστολή είχε σταλεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2017, δηλαδή μόλις τρεις εβδομάδες πριν την απελευθέρωση του επιχειρηματία στις 2 Οκτωβρίου του ίδιου έτους.

Και ο ίδιος ο κ. Ειρηναίος, τέλος, παρακαλούσε τον Μιχάλη Λεμπιδάκη να μην χάσει την πίστη του στην Παναγία μας υπογραμμίζοντας με τον τρόπο αυτό τα βαθιά συναισθήματα θρησκευτικής πίστης που κατακλύζουν ολόκληρη την οικογένεια Λεμπιδάκη.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, έγραφε: «Πολύ αγαπώ τον αδελφό μας Μιχάλη Λεμπιδάκη της καλής οικογενείας του Ηρακλείου, της οικογένειας Ιωάννου Λεμπιδάκη. Παρακαλώ τον αδελφό μας Μιχάλη Λεμπιδάκη να κρατήσει σταθερή την ελπίδα του στον Χριστό και στην μητέρα μας, την Θεοτόκο Παναγία. Να μην απελπισθεί. Να γνωρίζει ότι όλη η τοπική Εκκλησία και η Κοινωνία μας, τον αγαπούμε τον σκεπτόμαστε και προσευχόμαστε για αυτόν».


ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια