Στη φυλακή και οι «11» για το πλοίο με τους 6 τόνους «σοκολάτα»

Ηράκλειο
Στη φυλακή και οι «11» για το πλοίο με τους 6 τόνους «σοκολάτα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη φυλακή οδηγούνται και τα έντεκα μέλη του πληρώματος του πλοίου «ΝΟΚΑ», που μετέφερε έξι τόνους «σοκολάτας» και πάνω από 3 εκ. παραισθησιογόνα χάπια

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν τελικά μετά τις απολογίες τους ενώπιον των αρμόδιων ανακριτικών Αρχών, στον Πειραιά, άπαντες εκ των 11 μελών του πληρώματος του πλοίου «ΝΟΚΑ», το οποίο μετέφερε πάνω από 6 τόνους «σοκολάτας», αλλά και περισσότερα από 3 εκατομμύρια παραισθησιογόνα χάπια Captagon.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, και οι 11 κατηγορούμενοι ενέμειναν στα όσα είχαν υποστηρίξει εξαρχής ενώπιον των Αρχών: Με λίγα λόγια, ότι κανείς εξ αυτών δεν γνώριζε το παραμικρό για την ύπαρξη των ναρκωτικών ουσιών που βρέθηκαν μέσα σε κοντέινερ που είχαν φορτωθεί στο «ΝΟΚΑ». 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι 11 ναυτικοί (10 Σύριοι κι ένας Ινδός) υποστήριξαν ότι τα επίμαχα κοντέινερ τοποθετήθηκαν στο καράβι από την εταιρεία που εκτελούσε το συγκεκριμένο δρομολόγιο (και η οποία είχε χρονοναυλώσει το «ΝΟΚΑ») και όχι από την πλοιοκτήτρια. 

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε επισημάνει μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στη «Νέα Κρήτη» και το neakriti.gr, ο συνήγορος υπεράσπισης των «11», Βαγγέλης Στρατουδάκης, οι εντολείς του εργάζονται για λογαριασμό της πλοιοκτήτριας και όχι για την εταιρεία που χρονοναύλωσε το πλοίο. 

Ας σημειωθεί, ακόμη, ότι και από την πλευρά της πλοιοκτήτριας επισημαίνεται ότι δεν γνώριζαν για την ύπαρξη των ναρκωτικών στα κοντέινερ.

Οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων, πάντως, δεν έπεισαν τις δικαστικές Αρχές, οι οποίες έκριναν προσωρινά κρατούμενους και τους «11». Έτσι, μετά το πέρας των απολογιών τους, άπαντες οι συλληφθέντες για την εν λόγω υπόθεση, οδηγήθηκαν στη φυλακή. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News