Εβδομάδα Αγάπης από το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο Junior Academy - Χερρονάσιος Σχολή

Ηράκλειο
Εβδομάδα Αγάπης από το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο Junior Academy - Χερρονάσιος Σχολή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο «Junior Academy - Χερρονάσιος σχολή», πιστό στις ιδέες, τις αξίες και τα ιδανικά του, για άλλη μία χρονιά, διοργανώνει «Εβδομάδα Αγάπης», η οποία είναι αφιερωμένη στην αγάπη, στον εθελοντισμό και στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Στην συγκεκριμένη δράση, λαμβάνουν μέρος εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης του Εκπαιδευτηρίου: Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο.

Η «Εβδομάδα Αγάπης» ξεκίνησε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, όπου εκπαιδευτικοί και γονείς του Παιδικού Σταθμού επισκέφτηκαν το Κέντρο Στήριξης του οργανισμού  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και παρέδωσαν χριστουγεννιάτικες κατασκευές , οι οποίες είχαν γίνει από γονείς και μαθητές του σχολείου το Σάββατο 24 Νοεμβρίου για τη στήριξη του χριστουγεννιάτικου περιπτέρου του οργανισμού στην πλατεία Ελευθερίας.

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Προ-Νηπιαγωγείου του Εκπαιδευτηρίου επισκέφτηκαν το χριστουγεννιάτικο περίπτερο του οργανισμού  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην πλατεία Ελευθερίας, όπου αγόρασαν χριστουγεννιάτικα είδη, με σκοπό να συνεισφέρουν στο έργο του «Χαμόγελου».

Την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, για τον ίδιο λόγο επισκέφτηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου, αντίστοιχα,  το περίπτερο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» , στην πλατεία Ελευθερίας.

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε «Αγώνας Αγάπης»,  μεταξύ της σχολικής ομάδας ποδοσφαίρου του Δημοτικού σχολείου του Εκπαιδευτηρίου και της ακαδημίας ποδοσφαίρου του Ο.Φ.Η , στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο , με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων , τα οποία θα διατεθούν στο Κέντρο Στήριξης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Ηράκλειο, για να διανεμηθούν σε παιδιά και οικογένειες που στηρίζει ο οργανισμός στο Νομό Ηρακλείου και Λασιθίου.

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, το Εκπαιδευτήριο έλαβε μέρος στο μεγάλο Χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργάνωσε ο σύλλογος γυναικών «Ίριδα» , τα έσοδα του οποίου θα προσφερθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο Δήμο Χερσονήσου.

Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου επισκέφτηκαν το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή» , όπου μοίρασαν δώρα και ευχές στα παιδιά του Κέντρου.

Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, το Προ-Νηπιαγωγείο του Εκπαιδευτηρίου θα επισκεφτεί το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας στον Πόρο, με σκοπό την παράδοση δύο τάμπλετ και την κάλυψη των αναγκών των παιδιών του κέντρου.

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του σχολείου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία από εκπαιδευτικούς, γονείς και φίλους του σχολείου για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Εκπαιδευτηρίου.

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, το Δημοτικό Σχολείο θα επισκεφτεί το Παιδοαιματολογικό- Ογκολογικό Παίδων του ΠΑΓΝΗ , όπου οι μαθητές του σχολείου θα ψάλλουν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, θα ευχηθούν καλές γιορτές και θα μοιράσουν δώρα στα παιδιά της Κλινικής.

Ο γενικός διευθυντής, κος Άρης Μαρκάκης, τονίζει τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης δράσης,  που κύριο λόγο έχει να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές του σχολείου, αλλά και σε γονείς και φίλους, τη σημασία του εθελοντισμού και της προσφοράς στο συνάνθρωπο. Ο κος Μαρκάκης επισημαίνει, επίσης, ότι οι συγκεκριμένες δράσεις προσφοράς και εθελοντισμού αποτελούν, διαχρονικά, προτεραιότητα του Εκπαιδευτηρίου, όχι μόνο για τις μέρες των εορτών, αλλά οποτεδήποτε χρειαστεί και υπάρχει ανάγκη για τα παιδιά και τους συνανθρώπους μας. Τέλος, εύχεται το 2019 να ενώσουμε τις ευχές, τις δυνάμεις και την προσπάθεια μας, για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο αισιόδοξο, φωτεινό, αληθινό, ειρηνικό και πιο ανθρώπινο, όπως αξίζει στα παιδιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News