Ηράκλειο

Υιοθετήθηκε η… τετράποδη «ηρωίδα» που έκλεισαν σε φούρνο μαζί με τα κουτάβια της και έβαλαν φωτιά

Κρατήθηκε στη ζωή μετά από 80 ημέρες νοσηλείας

Την πιο ευτυχή κατάληξη είχε, πριν από λίγες ημέρες, η υπόθεση της φρικτής κακοποίησης της σκυλίτσας από τη Γέργερη που άγνωστοι, μέχρι στιγμής, δράστες πυρπόλησαν μέσα σε φούρνο μαζί με τα 9 κουτάβια της.

Η άτυχη σκυλίτσα μετά από μήνες νοσηλείας για την αντιμετώπιση αναπνευστικών και επιφανειακών εγκαυμάτων στο 50% του σώματος της, υιοθετήθηκε και ταξίδεψε για να συναντήσει την οικογένεια της στην Αθήνα.

Η χαρά και η συγκίνηση ήταν μεγάλη για τους ανθρώπους που την κράτησαν στη ζωή. Η μάχη κερδήθηκε παρά την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρισκόταν όταν έφτασε στο κτηνιατρείο, ένα 24ωρο μετά το τραγικό περιστατικό που προκάλεσε οργή και θλίψη, όχι όμως και ουσιαστική καταδίκη της πράξης, αφού οι δράστες, πιθανότατα ανήλικοι, εξακολουθούν να βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Σόκαρε την Κρήτη το απάνθρωπο περιστατικό

Το αποτρόπαιο περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος της Γέργερης. Οι δράστες έκλεισαν τη σκυλίτσα και τα κουταβάκια στο φούρνο. Έβαλαν φωτιά και τον σφράγισαν για να μην μπορεί να διαφύγει. Περαστικός που είδε τον καπνό και άκουσε τα ουρλιαχτά, έσβησε τις φλόγες και απέτρεψε τα χειρότερα.

Η ηρωική σκυλίτσα που χρησιμοποίησε ως ασπίδα για να προστατέψει Τα μωρά της από τις φλόγες, υπέστη εγκαύματα 3ου βαθμού τα οποία αποκαλύφθηκαν τις ημέρες που ακολούθησαν.  Δυο από τα κουτάβια έχασαν τη ζωή τους από τις αναθυμιάζεις καθώς η σκυλίτσα με τα μωρά έμειναν μέσα στο φούρνο μέχρι την επόμενη ημέρα οπότε ο φακός της ΚΡΗTH TV βρέθηκε στην περιοχή μετά από καταγγελίες.

Χρειάστηκε νοσηλεία 80 ολόκληρων ημερών και πραγματική μάχη για να κρατηθεί στη ζωή η σκυλίτσα η οποία συγκίνησε βαθιά όσους παρακολούθησαν από κοντά την περιπέτεια της και την προσπάθεια της να σώσει τα κουταβάκια της.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια