Ηράκλειο

Δωρεάν wifi σε δημόσιους χώρους στον Δήμο Βιάννου!

Κουπόνι ύψους 15.000 ευρώ

Δωρεάν wifi θα παρέχεται πλέον από τον Δήμο Βιάννου μετά από σχετική πρόταση που κατατέθηκε σε πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι 2.800 δήμοι επιλέχθηκαν από όλη την Ευρώπη, και ανάμεσα τους ο Δήμος Βιάννου, για τη χορήγηση κουπονιού WiFi4EU ύψους 15.000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρωτοβουλίας ανέρχεται σε 42 εκατ. ευρώ.

Οι επιλεγέντες δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα, πλατείες και άλλους χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με την Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, 2.800 δήμοι θα μπορούν να παρέχουν σε χιλιάδες Ευρωπαίους και επισκέπτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους, σε ολόκληρη την ΕΕ, προσφέροντας μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Οι εν λόγω δήμοι βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Η βελτίωση της συνδεσιμότητας στην ΕΕ αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας για την ψηφιακή ενιαία αγορά και η πρωτοβουλία WiFi4EU είναι ένα ακόμη απτό βήμα που θα την καταστήσει πραγματικότητα για όλους.

Για την επιλογή αυτή ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης δήλωσε: «Καταβάλουμε καθημερινά προσπάθεια και εντάσσουμε τον Δήμο μας σε κάθε χρηματοδοτική πρόσκληση και ιδιαίτερα σε αυτές που αφορούν την αξιοποίηση της κοινωνίας της πληροφορίας.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα το γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου την κα Χατζάκη Ελευθερία που επιμελήθηκε όλων των διαδικασιών προκειμένου ο Δήμος μας να ενταχθεί στην πρώτη φάση παροχής δωρεάν κουπονιού WiFi4EU στην επιλογή των 2.800 δήμων σε ολόκληρη των Ευρώπη.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια