Ηράκλειο

Μ. Χαιρέτης: «Βουβός φόβος» στην παράταξη Λαμπρινού

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου, με την επιστολή του σχολιάζει όσα συμβαίνουν στη Δημοτική Αρχή από το 2014

Με «καρφιά» η επιστολή του Δημοτικού Συμβούλο Ηρακλείου Μανώλη Χαιρέτη ο οποίος αναφέρεται στη νυν Δημοτική Αρχή, κάνοντας μία ανασκόπηση από το 2014 μέχρι και σήμερα.

Συγκεκριμένα, δηλώνει πως πίστεψε ότι θα δινόταν μία νέα ευκαιρία για το Ηράκλειο μέσα από την παράταξη του Βασίλη Λαμπρινού. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαιρέτης κάνει λόγο για «βουβό φόβο» και «δηλώσεις μετάνοιας», για «αυταρχισμό που έχει μετατραπεί σε καθημερινή πράξη».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Μανώλη Χαιρέτη:

«Το 2014 μπήκα δυναμικά σε μια δημοτική παράταξη γιατί πίστεψα όπως πολλοί συνοδοιπόροι ότι με την συμμετοχή μας θα δίναμε στον Δήμο Ηρακλείου μια νέα προοπτική.

Από την ημέρα της εκλογής μου υπηρέτησα την εντολή των Ηρακλειωτών με συνέπεια και με το θάρρος της γνώμης μου. Από όλες τις θέσεις της εκτελεστικής εξουσίας που μου ανατέθηκαν λειτούργησα με γνώμονα το κοινό καλό. Πήρα δύσκολες αποφάσεις, συνεργάστηκα άριστα με τους υπηρεσιακούς του Δήμου – τους οποίους ευχαριστώ για ακόμα μία φορά. Καθημερινά δίνουν ένα μεγάλο αγώνα για να καλύψουν τα κενά της δημοτικής αρχής.

Παρακολουθώντας την δημοτική αρχή διαπιστώνω ότι η δημοκρατική της λειτουργία υπάρχει μόνο στην εικόνα. Ο δημόσιος λόγος δίνεται μόνο μέσα από διαρροές στα μέσα ενημέρωσης. Η δημοτική ομάδα ή η εκτελεστική επιτροπή συνεδριάζουν μόνο για να τιμωρηθούν ή να τραβηχτεί το αυτί σε αυτούς που σχολιάζουν θετικά ή επικροτούν σχόλια μη αρεστών στα κοινωνικά δίκτυα. Η ποινικοποίηση φιλικών σχέσεων, κομματικών οργάνων, κομματικών στελεχών είναι καθημερινή λειτουργία.

Ο βουβός φόβος που κάποιοι επικαλέστηκαν προεκλογικά έχει επικρατήσει στην παράταξη του Δημάρχου. Με υπογραφές νομιμοφροσύνης με δηλώσεις μετανοίας, με απειλές και άλλα ωραία προσπαθούν να κρατήσουν την συνοχή της ομάδας. Σήμερα μια αυλή αποφασίζει για τα πάντα και εκτελεί τη γραμμή που δίνουν δυο συγκεκριμένα πολιτικά γραφεία. Οι αρεστοί αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια, ο αυταρχισμός έχει μετατραπεί σε καθημερινή πράξη.

Ο καιρός προχωρά, η κοινωνία μας παρακολουθεί και θα μας κρίνει όλους .

Με καθαρή συνείδηση είμαι βέβαιος ότι τον βουβό φόβο σύντομα θα διαδεχτεί το δυνατό φως.

Με εκτίμηση

Μανώλης Χαιρέτης

Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια