Ηράκλειο

«FIT for ALL»: Ένταξη προσφύγων μέσω του αθλητισμού

Στόχος η ομαλή ενσωμάτωση

Διήμερο αθλητικό και πολιτιστικό φεστιβάλ στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ένταξης των προσφύγων μέσω του αθλητισμού με τίτλο «FIT For ALL» θα πραγματοποιηθεί 12 και 13 Δεκεμβρίου στο Παγκρήτιο στάδιο.

Στόχος του προγράμματος, είναι η ομαλή ενσωμάτωση στο κοινωνικό σύνολο, μέσω του αθλητισμού, των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο.

Στο «FIT for ALL» συμμετέχουν περισσότεροι από 100 πρόσφυγες, οι οποίοι τον περασμένο Μάρτιο επέλεξαν το άθλημα της αρεσκείας τους, αφού πρώτα ενημερώθηκαν για τα παρεχόμενες υπηρεσίες τόσο από τον Δήμο Ηρακλείου, όσο και από τα συνεργαζόμενα αθλητικά σωματεία. Έκτοτε αθλούνται συστηματικά στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου.

Το προσεχές διήμερο, οι πρόσφυγες του «FIT for ALL» θα διαγωνιστούν σε διάφορα αθλήματα όπως η τοξοβολία, η κωπηλασία (σε εξομοιωτή), το χάντμπολ, το ποδόσφαιρο και η ξιφασκία.

Εκτός από το αθλητικό σκέλος της εκδήλωσης, θα υπάρξουν και άλλες δραστηριότητες,  όπως προβολή βίντεο με την ιστορία του Ηρακλείου και γεύμα με παραδοσιακά, κρητικά εδέσματα.

Το «FIT for ALL» υλοποιείται από τον Δήμο Ηρακλείου, μέσω των Αντιδημαρχιών Αθλητισμού,  Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς και την  Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Στηρίζεται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου (φορέα υλοποίησης του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Κρήτη «Προσωρινή Φιλοξενία προσφύγων»), την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή «Πλοηγός» και από Αθλητικά Σωματεία και Συλλόγους της πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια