Ηράκλειο

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Μικρή η στάση, δεν προστατεύει τους πολίτες

Ποιος ευθύνεται για τη στάση διερωτώνται οι εργαζόμενοι

Διαμαρτυρία για το χώρο στάσης του αστικού λεωφορείου έξω από το ΠΑΓΝΗ.

«Η στάση είναι μικρή και δεν προστατεύει τον μεγάλο όγκο των πολιτών που καθημερινά χρησιμοποιεί την αστική συγκοινωνία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

Μέσα από την ανακοίνωση το Σωματείο προσπαθεί να αναδείξει το ζήτημα ακαταλληλότητας της στάσης του λεωφορείου στη συγκεκριμένη θέση χρησιμοποιώντας μάλιστα απτά παραδείγματα όπως η προβληματική εξυπηρέτηση ασθενών, ηλικιωμένων, φοιτητών αλλά και εργαζομένων οι οποίοι αναγκάζονται να περιμένουν το λεωφορείο συχνά μέσα στη βροχή και τον δυνατό αέρα το χειμώνα και τον καυτό ήλιο το καλοκαίρι.

 

Δείτε την ανακοίνωση:

 

Το σωματείο εργαζομένων έχει επανειλημμένα θέσει σε όλες τις αρμόδιες αρχές την ανάγκη δημιουργίας κατάλληλης στάσης για τους επιβάτες που αναμένουν το αστικό λεωφορείο έξω από το νοσοκομείο.

 

Η υπάρχουσα στάση είναι μικρή και δεν προστατεύει τον μεγάλο όγκο των πολιτών που καθημερινά χρησιμοποιεί την αστική συγκοινωνία. Είναι απαράδεκτο ασθενείς, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, φοιτητές και εργαζόμενοι μετά το τέλος της βάρδιας να περιμένουν σε πεζοδρόμιο απροστάτευτοι από τη βροχή και τον κρύο αέρα τον χειμώνα και τον δυνατό ήλιο το καλοκαίρι.

 

Ο δήμος Ηρακλείου, η περιφέρεια, η διοίκηση του νοσοκομείου και το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου τόσα χρόνια είναι θεατές στο πρόβλημα και σε κάθε μας παρέμβαση η μία υπηρεσία ρίχνει το μπαλάκι στην άλλη.

 

Ποιος ευθύνεται λοιπόν για τη συγκεκριμένη στάση λεωφορείου;

 

Ο δήμος Ηρακλείου που πρέπει να παρέχει κατάλληλες συνθήκες μετακίνησης των πολιτών στα νοσοκομεία της πόλης;

 

Η περιφέρεια Κρήτης που πρέπει να εξασφαλίζει ασφαλείς υποδομές  σε όλο το νησί;

 

Η διοίκηση του νοσοκομείου που οφείλει σαν μεγάλο αστικό νοσοκομείο να δημιουργήσει ειδικό χώρο που θα σταθμεύει το λεωφορείο για την ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση των πολιτών;

 

Η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, η οποία με εισιτήριο 1,70 ευρώ ανά διαδρομή θα μπορούσε να παρέχει ποιοτικές υποδομές και εγκαταστάσεις;

 

Ας αναλάβουν, λοιπόν, όλες οι αρχές τις ευθύνες τους και να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν έναν χώρο αναμονής για τους επιβάτες, με σύγχρονες προδιαγραφές που να ανταποκρίνεται στο πλήθος που εξυπηρετεί.

 

Σχόλια