Ηράκλειο

Μ. Καρκαβάτσος: Τέλος Ιανουαρίου βγαίνουν τα τρακτέρ στους δρόμους

Κατακρεουργήθηκαν τα αγροτικά νοικοκυριά

Δεν μπορούμε να «σηκώσουμε» κεφάλι , θα μας βρουν μπροστά τους
Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες των Μπλόκων επισημαίνοντας ότι σε μια περίοδο που τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι οξύνονται από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και η αναθεώρηση της ΚΑΠ της Ε.Ε θα κινείται σε ακόμη χειρότερη κατεύθυνση με μείωση των ενισχύσεων, είναι απαραίτητο το οργανωμένο αγροτικό κίνημα να δώσει την δική του αγωνιστική απάντηση».
Οι αγρότες των μπλόκων ζητούν άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης από τα περυσινά μπλόκα όπως το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών, την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα από το 2016, την κατάργηση του φόρου στο κρασί.
Μιλώντας στον 98,4 ο Μανόλης Καρκαβάτσος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων και δίνοντας το στίγμα των κινητοποιήσεων είπε ότι ξεκινούν συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις της 18ης Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή, κι ακολουθεί το ραντεβού με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων. Μέσα Νοεμβρίου έπεται η επανεκτίμηση των δεδομένων και στο τέλος του μήνα τα τρακτέρ βγαίνουν πιθανότατα στους δρόμους.

Σχόλια