Διεκόπη η πολύκροτη δίκη Λεμπιδάκη - Δείτε φωτογραφίες από τα Δικαστήρια

Ηράκλειο
Διεκόπη η πολύκροτη δίκη Λεμπιδάκη - Δείτε φωτογραφίες από τα Δικαστήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιγάντια επιχείρηση για τη μεταφορά των κατηγορουμένων

Διεκόπη πριν καλά-καλά αρχίσει η δίκη Λεμπιδάκη στο Ηράκλειο. Η ακροαματική διαδικασία θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη καθώς ένας από τους κατηγορούμενους δεν είχε δικηγόρο. Νωρίτερα στήθηκε μια γιγάντια επιχείρηση για τη μεταφορά των κατηγορουμένων στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου ενώ ο Μιχάλης Λεμπιδάκης εμφανίστηκε χαμογελαστός , αν και λίγο... μουδιασμένος, στα Δικαστήρια.

Σήμερα ήταν τα μέτρα δρακόντεια από πλευράς αστυνομίας  εντός και εκτός Δικαστικού Μεγάρου ενώ αρκετοί ήταν και οι πολίτες που έτυχε να περνούν από εκεί και έγιναν αυτόπτες μάρτυρες την άφιξης των κατηγορουμένων και του Μιχάλη Λεμπιδάκης όπως επίσης και της αναχώρησης τους .

Να σημειωθεί πάντως ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης που εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ήταν με την ιδιότητα του μάρτυρα και όχι της Πολιτικής Αγωγής.

 Η δίκη των “12”

Οι “12” κατηγορούνται για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό του παθόντος ή άλλου σε πράξη για την οποία δεν υπάρχει υποχρέωση, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (οι 10) και για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (οι 2), για διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας πολεμικού τυφεκίου, καθώς και για διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού τυφεκίου. Όλες οι παραπάνω πράξεις είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Από τους 12, οι 8 είναι προσωρινά κρατούμενοι και οι 4 ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Πρόκειται για έναν 39χρονο κάτοικο Αθηνών, έναν 46χρονο Κρητικό, επίσης κάτοικο Αθηνών, και δύο Ρεθυμνιώτες 41 και 49 ετών. Οι υπόλοιποι που είναι προφυλακισμένοι είναι επτά άνδρες ηλικίας από 24 έως 61 ετών. Ο όγδοος κατηγορούμενος, που παραμένει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, είναι το άτομο που συνελήφθη λίγες εβδομάδες μετά την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο κατηγορητήριο με το οποίο αναμένεται να δικαστούν οι “12”, ηγετικό ρόλο στην απαγωγή φέρονται να είχαν οι δύο εξ αυτών. Πρόκειται για δύο 46χρονους Κρητικούς, ενώ και άλλα άτομα είχαν ηγετικό ρόλο, τα στοιχεία των οποίων παραμένουν άγνωστα στις Αρχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News