Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για το πλοίο με το ύποπτο φορτίο

Ηράκλειο
Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για το πλοίο με το ύποπτο φορτίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ηράκλειο από τον Αθερινόλακο το ύποπτο πλοίο - Υπό άκρα μυστικότητα οι έρευνες - Δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημες ανακοινώσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου η εξονυχιστική έρευνα στα αμπάρια του εμπορικού πλοίου σημαίας Συρίας που πριν μέρες εντοπίστηκε ανατολικά της Κρήτης και θεωρείται ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για ένα εμπορικό πλοίο ανοιχτής θαλάσσης μήκους 80 μέτρων με πλήρωμα 10 Σύριους στα αμπάρια του οποίου οι λιμενικοί έχουν εντοπίσει 18 κοντέινερ.

Κλιμάκιο από Αθήνα με τη συνδρομή της Μίσα

Οι έρευνες διεξάγονται υπό άκρα μυστικότητα από λιμενικούς της Κρήτης, ειδικό κλιμάκιο απεσταλμένο από το Αρχηγείο του Λιμενικού στην Αθήνα και με τη συνδρομή της Μίσα, του σκύλου της Δίωξης Ναρκωτικών που χρησιμοποιείται για να ανιχνευτούν τυχόν κρύπτες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει ή τουλάχιστον δεν έχει ανακοινωθεί από τις αρχές η ύπαρξη παράνομου φορτίου, ωστόσο τα κοντέινερ που έχουν απομακρυνθεί από τα αμπάρια δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί πλήρως ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και σε όλα τα σημεία πάνω στο σκάφος.

Το ύποπτο φορτηγό μεταφέρθηκε χθες βράδυ σε ασφαλές σημείο και μακριά από τα βλέμματα στο λιμάνι του Ηρακλείου μετά τις πρώτες έρευνες που έγιναν στον Αθερινόλακο Σητείας όπου είχε οδηγηθεί από το πλωτό του Λιμενικού που κατάφερε να σταματήσει την πορεία του ενώ έπλεε σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Ιεράπετρας με άγνωστο προορισμό καθώς υπάρχουν σοβαρές υποψίες για πιθανή μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News