Αντίο σήμερα στον Άγγελο που έδωσε ζωή με τον θάνατο του - Μεσίστιες σημαίες στο σχολείο του

Κρήτη
Αντίο σήμερα στον Άγγελο που έδωσε ζωή με τον θάνατο του - Μεσίστιες σημαίες στο σχολείο του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και ΠΑΓΝΗ τα όργανα του άτυχου νεαρού που έδωσε ζωή με τον θάνατό του

Ζωή μέσα από τον θάνατό του χαρίζει ο άτυχος 17χρονος, ο οποίος είχε τραυματιστεί βαρύτατα σε τροχαίο ατύχημα πριν από λίγες εβδομάδες, στο Τσαλικάκι Ηρακλείου. Χθες ολοκληρώθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο η διαδικασία της λήψης οργάνων του αδικοχαμένου Άγγελου, ο οποίος κηδεύεται σήμερα στην Αγία Μαρίνα, στο Τσαλικάκι.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικά 24ωρα οι συγγενείς του νεαρού είχαν ενημερωθεί ότι ο άνθρωπός τους είναι πλέον εγκεφαλικά νεκρός. Η οικογένεια του 17χρονου συμφώνησε να γίνει δωρεά των οργάνων του παιδιού τους, διαδικασία η οποία έλαβε χώρα χθες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, μιλώντας στο neakriti.gr και τη “Νέα Κρήτη”, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου Γιάννης Τασσόπουλος, η εν λόγω διαδικασία ξεκίνησε χθες τα ξημερώματα, περίπου στις 3:30. Σύμφωνα με τον χειρουργό εντατικολόγο της ΜΕΘ του Βενιζελείου κ. Ευάγγελο Βολακάκη, επρόκειτο για μια δύσκολη διαδικασία, η οποία διήρκεσε πολλές ώρες. Εντούτοις, ολοκληρώθηκε με επιτυχία χάρη στον άψογο συντονισμό των εμπλεκόμενων γιατρών.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό, κατάλληλα για μεταμόσχευση κρίθηκαν το ήπαρ, οι νεφροί και οι κερατοειδείς του αδικοχαμένου 17χρονου. Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Βολακάκη, η καρδιά και οι πνεύμονες του νεαρού δεν κατέστη δυνατό να ληφθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ήπαρ θα παραληφθεί από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, οι νεφροί από τον “Ευαγγελισμό” στην Αθήνα, ενώ οι κερατοειδείς από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Στο μεταξύ, σήμερα, στις 11 το πρωί, έλαβε χώρα, στην Αγία Μαρίνα στο Τσαλικάκι, η νεκρώσιμη ακολουθία για τον νεαρό που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή. Εκεί βρέθηκαν η οικογένειά του, οι υπόλοιποι συγγενείς και φυσικά πλήθος φίλων, συμμαθητών, αλλά και καθηγητών του.

Εξάλλου, χθες ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, όπου φοιτούσε ο αδικοχαμένος Άγγελος, αποφάσισε - μεταξύ άλλων - να κρατήσει μεσίστιες τις σημαίες του σχολείου για τρεις ημέρες, αλλά και να συλλέξει χρήματα τα οποία θα δοθούν όπου υποδείξει η οικογένεια του νεαρού.

«Στο Ηράκλειο σήμερα Παρασκευή 7/12/2018, και ώρα 11 π.μ. (σ.σ. χθες), συνεδρίασε εκτάκτως ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου και, αφού ενημερώθηκε από τον διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Αρχοντάκη για τον αδόκητο θάνατο του αγαπητού μαθητή του σχολείου μας Άγγελου, αποφάσισε να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, να κρατήσει μεσίστιες τις σημαίες του σχολείου για τρεις ημέρες, να συλλέξει χρήματα τα οποία θα δοθούν όπου υποδείξει η οικογένεια, να παραστεί στην κηδεία του, να αναγνωσθεί το παρόν ψήφισμα στην εξόδιο ακολουθία και να δημοσιευτεί στον Τύπο».

Εξάλλου, ψήφισμα για τον χαμό του συμμαθητή τους εξέδωσε και το 15μελές του 6ου ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου. Σύμφωνα με το εν λόγω ψήφισμα, το 15μελές Συμβούλιο του σχολείου αποφάσισε να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του μαθητή, να παραστεί στην κηδεία του, να αναγνωσθεί το επίμαχο ψήφισμα στην εξόδιο ακολουθία, καθώς και να δημοσιευτεί στον Τύπο.

Η γενναία απόφαση των γονιών - Ο βαρύτατος τραυματισμός και η μη αναστρέψιμη κατάσταση

Ο άτυχος νεαρός είχε τραυματιστεί βαρύτατα, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, όταν οδηγώντας δίκυκλο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα που είχε σημειωθεί στο Τσαλικάκι Ηρακλείου. Τα τελευταία 24ωρα, η κατάσταση του νεαρού κρίθηκε ως μη αναστρέψιμη, καθώς ήταν πλέον εγκεφαλικά νεκρός. Όπως αποκάλυψε το neakriti.gr, μέσα στην ανείπωτη οδύνη τους, οι συγγενείς του 17χρονου αποφάσισαν να προβούν σε δωρεά οργάνων του αγαπημένου τους παιδιού.

Ας σημειωθεί ότι προχθές Πέμπτη, μετά την απόφαση των γονέων του αδικοχαμένου Άγγελου να προβούν σε δωρεά οργάνων του παιδιού τους, συγκροτήθηκε σε σώμα το σχολικό συμβούλιο του 6ου ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου προκειμένου να συζητηθεί το επίμαχο ζήτημα. «Συγκεκριμένα τα μέλη του σχολικού συμβουλίου εξήραν την ανθρωπιστική αυτή συμπεριφορά των γονέων του μαθητή του σχολείου μας, οι οποίοι, παρά τον άφατο πόνο που βιώνουν λόγω του σοβαρού ατυχήματος του παιδιού τους, είχαν το θάρρος και την ευαισθησία να αναλογιστούν συνανθρώπους μας που βρίσκονται στο κατώφλι του θανάτου και να τους χαρίσουν ζωή, όπως θα ήθελε και το ίδιο το παιδί. Η βαθιά αυτή αίσθηση ανθρωπιάς και αγάπης συγκίνησαν ιδιαίτερα τους μαθητές μας, οι οποίοι, προβληματισμένοι από τη σύγχρονη ανώριμη οδική συμπεριφορά, αποφάσισαν να προβούν σε δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, προς τιμήν του συμμαθητή τους. Πρότειναν μάλιστα να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για την καλλιέργεια σωστής οδικής συμπεριφοράς, η οποία θα αποβαίνει διαχρονικά σωτήρια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του 6ου ΕΠΑ.Λ. σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News