Στη Λότζια διαμαρτυρόμενοι μαθητές από το Καπετανάκειο  

Ηράκλειο
Στη Λότζια διαμαρτυρόμενοι μαθητές από το Καπετανάκειο  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σουρωτήρι» οι τάξεις, λένε οι μαθητές του γυμνασίου

Έκλεισαν το σχολείο τους και μια μερίδα μαθητών βρέθηκε έξω από το γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου στη Λότζια προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να εξηγήσουν τους λόγους που τους οδήγησαν σήμερα να κάνουν κατάληψη οι οποίοι καμία σχέση δεν είχαν με το ότι απλά δεν ήθελαν να παρακολουθήσουν μάθημα.

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου, που λίγες ημέρες πριν είδαν τους χώρους που κάνουν μάθημα να πλημμυρίζουν, δεν άντεξαν όπως λένε την αδιαφορία και σήμερα επιχείρησαν να δουν τον Βασίλη Λαμπρινό, δίχως όμως να τα καταφέρουν, καθώς η επίσκεψή τους στην Λότζια δεν ήταν προγραμματισμένη.

Οι αίθουσες του πρώτου ορόφου που ανακαινίστηκαν όπως λένε τα παιδιά πριν από 8 περίπου χρόνια, στάζουν και τα νερά της βροχής πέφτουν πάνω σε μαθητές και καθηγητές ενώ με τις καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών αναγκάζονται να αλλάζουν αίθουσες και να καλύπτουν τους μαθητές που έκαναν μάθημα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων η οποία πλημμύρισε και δεν μπορεί να φιλοξενήσει τους μαθητές.

Οι μαθητές του γυμνασίου στο Καπετανάκειο στηρίζουν τον αγώνα και των συμμαθητών τους από το Λύκειο που εδώ και καιρό έχουν δεσμεύσεις ότι θα παραδοθεί το σχολείο τους πλην όμως ακόμη οι εργασίες εκτελούνται με ρυθμούς χελώνας. Μια κατάσταση που διευκρινίζουν ότι δεν αρμόζει στο ιστορικότερο ίσως σχολείο της πόλης.

Οι μαθητές του γυμνασίου ωστόσο εξήγησαν ότι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους και θα συνεχίσουν δυναμικά, ζητώντας τη στήριξη των πολιτών του δήμου από τους οποίους ζητούν να διεκδικήσουν μαζί τους, το Καπετανάκειο να πάψει να έχει αυτή τη μορφή, που προσβάλει την ιστορία του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News