Μάταλα: Βυθίστηκε το σκάφος που έπεσε στα βράχια

Κρήτη
Μάταλα: Βυθίστηκε το σκάφος που έπεσε στα βράχια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διασώθηκαν οι επιβαίνοντες

Βυθίστηκε τελικά το σκάφος που είχε πέσει σε βραχώδη περιοχή στα Μάταλα, της Μεσαράς. Μετά από μία μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης από Λιμενικό και ΕΜΑΚ,  οι επιβαίνοντες που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο σκάφος, απεγκλωβίστηκαν, διασώθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Η επιχείρηση έληξε επιτυχώς και σίγουρα πρόκειται για μία περιπέτεια που σίγουρα θα θυμούνται οι επιβαίνοντες που έζησαν τον τρόμο και τον πανικό για όσες ώρες εγκλωβίστηκαν στο ρυμουλκό σκάφος, το οποίο και σύμφωνα με  πληροφορίες βγήκε στα ανοιχτά για να βοηθήσει ένα φορτηγό πλοίο και τελικά η ένταση των ανέμων ήταν τέτοια που το  βρέθηκε από την μία στιγμή στην άλλη.   

Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου τα άτομα που επέβαιναν στο σκάφος.

Το χρονικό της επιχείρησης

Συναγερμός σήμανε από τα ξημερώματα, εξαιτίας σκάφους που έπεσε σε βραχώδη περιοχή με επιβαίνοντες στην θαλάσσια περιοχή των Ματάλων, στη Μεσαρά Ηρακλείου.

Εξαιτίας του δύσβατου της περιοχής, των κακών καιρικών συνθηκών και του γεγονότος ότι έχει «πέσει» σε απόκρημνη περιοχή , τα άτομα που ήταν  μέσα σε αυτό ήταν  δύσκολο να κατέβουν από αυτό και να προσεγγίσουν τη στεριά.

Άμεσα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κόκκινου Πύργου που ακολούθως ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία για τον απεγκλωβισμό και διάσωση των ατόμων που βρίσκονται στο σκάφος.

Επίσης στο σημείο έσπευσε πολυμελής ομάδα από την ΕΜΑΚ και πυροσβεστικό κλιμάκιο των Μοιρών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News