Ηράκλειο

Παζάρι

Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το «Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο»

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018, 11:00 πμ, Πάρκο Θεοτοκόπουλου, Ηράκλειο

Το πιο μεγάλο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Ηρακλείου από τους μαθητές του Παγκρητίου

Αύριο, στις 11:00 το πρωί τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του Εκπαιδευτηρίου «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ»  διοργανώνουν μεγάλο Χριστουγεννιάτικο παζάρι στο πάρκο Θεοτοκόπουλου, στο κέντρο της πόλης. Το παζάρι έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα προβλήματα και τις ανάγκες όλων των συνανθρώπων μας. 

Στην προετοιμασία του παζαριού έχουν λάβει μέρος τα παιδιά του Νηπιαγωγείου  και  όλων των τάξεων του  Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης του Δημοτικού θα συμμετέχουν με χειροτεχνίες  που  έχουν  φτιάξει στο σχολείο, ενώ τα παιδιά της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης θα διαθέσουν βιβλία και παιχνίδια που δε χρησιμοποιούν πια. 

Οι μαθητές του Γυμνασίου θα παρουσιάσουν είδη χειροτεχνίας και διακόσμησης που έχουν φτιάξει στο σχολείο. Οι μαθητές του Λυκείου θα προσφέρουν γλυκίσματα και θα δώσουν την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να «βουτήξουν» στο λαχταριστό σιντριβάνι σοκολάτας και να φωτογραφηθούν με τον  Άγιο -Βασίλη και τα ξωτικά των Χριστουγέννων σ’ ένα μαγευτικό σκηνικό.

Τέλος, οι γονείς θα στήσουν πάγκους με διακοσμητικά αντικείμενα που έχουν κατασκευάσει ή με φαγώσιμα είδη που έχουν ετοιμάσει οι ίδιοι.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η Χορωδία  του Δημοτικού και η ορχήστρα της Μουσικής Σχολής του Εκπαιδευτηρίου θα παρουσιάσουν παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το μεγάλο γιορτινό παζάρι θα διατεθούν σε ιδρύματα της πόλης του Ηρακλείου για την ενίσχυση του έργου τους.

Σχόλια