Συμβάσεις για κινητά και τεχνολογία

Ηράκλειο
Συμβάσεις για κινητά και τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΙΤΕ δώρισε λογισμικό στον Δήμο Ηρακλείου και ο Δήμος αγόρασε από ιδιώτη εξοπλισμό για να το δουλέψει!

Μετά το 1 εκατομμύριο ευρώ του Πολιτισμού από τον Δήμο Ηρακλείου, έρχονται στο φως και άλλα εντυπωσιακά ευρήματα από τις συμβάσεις που έχουν αναρτηθεί στη “Διαύγεια” από άλλους αντιδημάρχους του Ηρακλείου. Για παράδειγμα, πόσο στοιχίζουν τα κινητά τηλέφωνά τους;

Μια σύμβαση που έχει “ανέβει” στη “Διαύγεια” από τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας, Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Συντονισμού Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, Πέτρο Ινιωτάκη, αποκαλύπτει ότι εταιρεία κινητής τηλεφωνίας πληρώνεται με 15.880 ευρώ για παροχή υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας.

Βεβαίως το πακέτο είναι άκρως δελεαστικό, αφού οι ενδοεταιρικές κλήσεις είναι απεριόριστες, η ομιλία προς όλα τα εθνικά κινητά είναι 5.000 λεπτά, η ομιλία προς τα εθνικά σταθερά 1.500 λεπτά, τα γραπτά μηνύματα είναι 1.500, ενώ όλοι - δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, γενικός γραμματέας, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου - έχουν διαθέσιμο ίντερνετ 30 GB τον μήνα!

Η ανάθεση, όπως αναφέρεται στη σύμβαση, είναι απευθείας, ενώ πλέον υπάρχει μια λογική εξήγηση για τη μεγάλη δραστηριότητα που έχουν οι αντιδήμαρχοι στα social media, αφού τα διαθέσιμα data για ίντερνετ είναι πολλά! Και βεβαίως, χωρίς το παραπάνω να αποτελεί καθόλου αιχμή για τη νομιμότητα ή τον ανάδοχο, αλλά αποτελεί ωστόσο ένα ενδιαφέρον στοιχείο για τις δυνατότητες επικοινωνίας που δίνονται με λεφτά των δημοτών στους αντιδημάρχους, όμως εκείνοι επιδίδονται σε selfies... στο Facebook!

Με 12.428 ευρώ πληρώθηκε και η σύμβαση για το GPRS του συστήματος παρακολούθησης του στόλου οχημάτων.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα πατώντας εδώ.

Την ίδια ώρα, ανάμεσα στις συμβάσεις της Αντιδημαρχίας του Πέτρου Ινιωτάκη που “ανέβηκαν” στη “Διαύγεια” το διάστημα από τον Ιούνιο του 2017 ως τον Νοέμβριο του 2018 υπάρχουν οι δύο αναθέσεις για συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου σε εκθέσεις με συνολικό κόστος συμμετοχής περίπου 14.000 ευρώ, ενώ στο προσκήνιο έρχεται πάλι η υπόθεση των διαδραστικών μέσων του ΙΤΕ που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ “Τέχνη καθ’ οδόν” του 2017, καθώς ανάμεσα στις συμβάσεις βρίσκεται και αυτή των 36.572 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού για την υλοποίηση της σύμβασης Δήμου Ηρακλείου και ΙΤΕ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2017 είχε ξεσπάσει μεγάλη θύελλα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το τελικό κόστος του “Τέχνη καθ’ οδόν” και τα κρυμμένα κονδύλια του Πολιτισμού!

Τότε, τον Σεπτέμβριο του 2017, είχε υποστηριχτεί ότι το λογισμικό δόθηκε δωρεάν από το ΙΤΕ και χρειαζόταν να αγοραστεί ο εξοπλισμός! Ωστόσο ο εξοπλισμός είχε χρησιμοποιηθεί από το καλοκαίρι, αφού τα διαδραστικά μέσα είχαν χρησιμοποιηθεί δυο-τρεις μήνες πριν στο φεστιβάλ. Δηλαδή πρώτα χρησιμοποιήθηκαν και εν συνεχεία συμβασιοποιήθηκαν! Μάλιστα, η δαπάνη για τον εξοπλισμό των διαδραστικών μέσων του ΙΤΕ φτάνει τα 36.572 ευρώ, ενώ σε άλλη σύμβαση εμφανίζεται δαπάνη 23.389 ευρώ στον ίδιο ανάδοχο για την προμήθεια διαδραστικών συστημάτων προβολής πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου.

Συνολικά οι συμβάσεις της Αντιδημαρχίας του Πέτρου Ινιωτάκη ανέρχονται σε 730.428 ευρώ και περιλαμβάνονται και δαπάνες για το κυνοκομείο, τα τηλεφωνικά κέντρα του Δήμου Ηρακλείου, ακόμη και για οπτικές ίνες με το ΜΑΝ (Μητροπολιτικό Οπτικό Δίκτυο) του νέου κοιμητηρίου.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Όταν είναι απαραίτητη η απευθείας ανάθεση

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα πατώντας εδώ.

Την ίδια στιγμή, παρατηρώντας κάποιος τις συμβάσεις του αντιδημάρχου Καθαριότητας Χάρη Μαμουλάκη, θα αντιληφθεί ότι η πλειοψηφία αυτών είναι με απευθείας ανάθεση. Και εδώ έρχεται να καταδειχτεί η πραγματική αξία της διαδικασίας αυτής.

Οι συμβάσεις με απευθείας ανάθεσης στην Καθαριότητα αποκτούν άλλη σημασία, ίσως την πραγματική για την οποία δημιουργήθηκαν από τον νομοθέτη, αφού αφορούν κυρίως στην επισκευή, συντήρηση και προμήθεια ανταλλακτικών για τα απορριμματοφόρα και καθυστερήσεις δε χωρούν! Είναι απλό: Αν ένα όχημα της Καθαριότητας παρουσιάσει κάποια βλάβη, αυτή πρέπει να επιδιορθωθεί άμεσα. Αν γίνει διαγωνισμός, ίσως χρειαστεί πολύς καιρός, ίσως και μήνες, για να υπάρξει ανάδοχος. Αυτό θα σήμαινε ότι το όχημα θα παρέμενε ακινητοποιημένο.

Αντίθετα με αυτές τις έκτακτες περιπτώσεις, θέματα άλλων αντιδημαρχιών, που δεν είναι έκτακτα, θα μπορούσαν να έχουν δρομολογηθεί με διαγωνιστική διαδικασία, όμως παρατηρήθηκε ότι προτιμήθηκε ο γρήγορος δρόμος της απευθείας ανάθεσης.

Πάντως, παρατηρώντας τις συμβάσεις της Αντιδημαρχίας Μαμουλάκη, υπάρχει η μεγάλη σύμβαση για την εκτέλεση των υπηρεσιών ασφαλίσεων οχημάτων, μηχανημάτων και μοτοποδηλάτων Δήμου Ηρακλείου, ύψους 153.663 ευρώ, ενώ μεγάλες συμβάσεις είναι και αυτές για την προμήθεια καλαθοφόρου ανυψωτικού μηχανήματος 99.000 ευρώ και κάδων ανακύκλωσης για 77.311 ευρώ. Συνολικά έχουν υπογραφεί 93 συμβάσεις, περίπου 1 εκατ. ευρώ!

Οι συμβάσεις των υπολοίπων!

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς και ΚΕΠ Κώστας Βαρδαβάς έχει υπογράψει τρεις συμβάσεις από τον Ιούνιο του 2017 ως τον Νοέμβριο του 2018, συνολικού ύψους 28.730 ευρώ, και έχουν αναρτηθεί στη “Διαύγεια”. Η μία αφορά σε παροχή υπηρεσιών δημοσιογράφου και οι άλλες για απομαγνητοφώνηση πρακτικών και συμφωνητικό για γιατρό εργασίας.

Η αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Στέλλα Αρχοντάκη έχει υπογράψει μία σύμβαση για τη μεταφορά του αρχείου φακέλων της Πολεοδομίας, ενώ ο εντεταλμένος σύμβουλος για Πολιτική Προστασία και Δημοτική Αστυνομία, Μαρίνος Παττακός, εμφανίζεται με μία σύμβαση απευθείας ανάθεσης που φτάνει τα 24.798 ευρώ για τη μίσθωση χημικών τουαλετών.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Πρασίνου Νίκος Φακουρέλης έχει υπογράψει 19 συμβάσεις για την προμήθεια φυτών, γεωργικών μηχανημάτων, λιπασμάτων και ανταλλακτικών, συνολικού ύψους 430.557 ευρώ. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης, του εντόμου που καταστρέφει τις μουριές, δόθηκαν 14.305 ευρώ, ενώ για τη συντήρηση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου δαπανήθηκαν 237.140 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα πατώντας εδώ.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα πατώντας εδώ.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα πατώντας εδώ.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα πατώντας εδώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News