Πέρασε ένας χρόνος από την κοίμηση του Γέροντα Ιωαννίκιου

Ηράκλειο
Πέρασε ένας χρόνος από την κοίμηση του Γέροντα Ιωαννίκιου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που εκοιμήθη ο μακαριστός γέροντας Ιωαννίκιος Ανδρουλάκης

Ο μακαριστός γέροντας που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, ήταν Ιερομόναχος και ζούσε στον Βαχό της Βιάννου, όπου κατά τη διάρκεια της ζωής του είχε συνδεθεί με πολλά θαύματα.

Είχε διατελέσει ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εξακουστής από το 1963 έως και το 1976.

Πλήθος πιστών, λαϊκών, αλλά και ιερωμένων από την Κρήτη, καθώς και ολόκληρη την Ελλάδα δεχόταν ο Γέροντας στον Βαχό, όπου έμενε.

Πλήθος κόσμου μάθαινε για τον αγιασμένο γέροντα και έσπευδε να πάρει την ευχή του και να εναποθέσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, ώστε και με την διάκριση που τον χαρακτήριζε, να του δώσει μία συμβουλή.

Μνημόσυνο στη μνήμη του

Το ερχόμενο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, θα τελεστεί στη μνήμη του ετήσιο πολυαρχιερατικό μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βαχού Βιάννου, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία.

Την προηγούμενη ημέρα, Παρασκευή στις 5 το απόγευμα και μετά τον Εσπερινό, θα ψαλεί Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Ευλογημένου Γέροντα.

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου Νικολάου και ημέρα κοιμήσεως του Γέροντος, στο κοιμητήριο Βαχού στις 5 το απόγευμα θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση.

Καλούνται οι πιστοί να τιμήσουν τη μνήμη του με την παρουσία τους και με τις προσευχές τους.

Γεύμα στους πιστούς και δωρεάν μεταφορά

Τα πνευματικά παιδιά του μακαριστού γέροντα θα ετοιμάσουν γεύμα το Σάββατο, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της επιμνημόσυνης δέησης που θα ακολουθήσει, και καλούν όλους τους πιστούς να συμμετάσχουν.

Το γεύμα θα προσφερθεί σε δύο καταστήματα: α) στην ταβέρνα “Αφροδίτη” στην Κάτω Σύμη και β) στην ταβέρνα “Ηλιαχτίδα” που βρίσκεται στην έξοδο του χωριού Πεύκος προς Ιεράπετρα, ακριβώς απέναντι από το βενζινάδικο.

Επίσης για την εξυπηρέτηση των πιστών, το πρωί του Σαββάτου δύο λεωφορεία θα μεταφέρουν δωρεάν όσους το επιθυμούν από το Ηράκλειο στον Βαχό.

Το ένα θα ξεκινήσει από τη λεωφόρο Καζαντζίδη (Νέα Αλικαρνασσό) στο ύψος του “Μουστάκα” στις 7:30 το πρωί και το άλλο από τον “Κόμβο” στο Γιόφυρο στις 7:15, με ενδιάμεση στάση στο παλιό ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου.

Επιστροφή στις 3 μετά το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση του γεύματος. Υπεύθυνη κρατήσεων Τζουμπελίδου Δήμητρα, τηλ.: 6973/567.437.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News