Καταιγισμό ερωτήσεων για τον ΕΦΚΑ δέχτηκε ο Α. Πετρόπουλος

Ηράκλειο
Καταιγισμό ερωτήσεων για τον ΕΦΚΑ δέχτηκε ο Α. Πετρόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υφυπουργός Εργασίας έδειξε κατανόηση στο άγχος τους

Σε ημερίδα ενημέρωσης των υπαλλήλων για το νέο οργανόγραμμα και το νέο πληροφοριακό σύστημα του ΕΦΚΑ που διοργάνωσε η διοικληση του Ηρακλείου συμμετείχε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους εργαζόμενους με τον ίδιο να είναι συγκαταβατικός και να δείχνει κατανόηση στα άγχη και τους προβληματισμούς τους.

"Πρέπει να μας επισημαίνετε τα προβλήματα, για να τα διορθώνουμε", τους είπε. "Εσείς είστε οι πρώτοι που τα αντιλαμβάνεστε και μπορείτε να μας βοηθήσετε. Συναντήσαμε μία δραματική έως καταστροφική κατάσταση στους φορείς που είχαμε να διαχειριστούμε. Τα προβλήματα παραμένουν και προσπαθούμε να τα λύσουμε. Πρέπει να επιτείνουμε τις δικές μας προσπάθειες. Ο νέος ΕΦΚΑ θα στηριχθεί στο ολοκληρωμένο περιφερειακό σύστημα, που θα λύσει σε βάθος χρόνου όλα τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις που υπάρχουν".

Τι είπε για τις μετακινήσεις υπαλλήλων

Αναφερόμενους στη μετακίνηση υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε πως αυτοί θα βοηθήσουν στη μετάβαση στο νέο σύστημα και θα προχωρήσουν σε προσλήψεις σε δεύτερο χρόνο κι αφού γίνει ουσιαστική καταγραφή των ελλείψεων. "Πρέπει να καλύπτουμε τα πάντα με σωφροσύνη για να μην βρεθεί κανείς να μιλήσει μετά για πλεονάζον προσωπικό"  ανέφερε και με νόημα σημείωσε πως "για την παρούσα κυβέρνηση δεν πλεονάζει κανείς ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον".

Ο κ. Πετρόπουλος χαρακτήρισε ακόμη τον ΕΦΚΑ ανθρωπιστικό φορέα. "Το πιο σημαντικό ίδρυμα που υπάρχει για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι ο ΕΦΚΑ. Δίνει λύσεις και πρέπει να τον υπερασπιστείτε" τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η πορεία και οι προοπτικές του ασφαλιστικού συστήματος» που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 7.00 το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News